Translate

29 Ağustos 2012 Çarşamba

NOT ALIN !!! Yaz Bitmeden Yapılacak 20 Şey :)


NOT ALIN !!! Yaz Bitmeden Yapılacak 20 Şey :) Varrrr

Dört mevsim yaşayan bir ülke olmamıza rağmen sanki yaz çok geç geliyor ve hemencecik bitiveriyor. Çoğu zaman tadı damağımızda kalıyor. 

Kışın oturup yaz günlerimizi andığımızda da keşke şunu da yapsaydık diye içimizde uhde kalıyor. Yani en azından benim öyle.
Bu yüzden yaz bitmeden yapılacak şeylerin bir listesini hazırladım kendimce. Hem bana hem de size ilham kaynağı olması için.
Bu listede yenilecek, giyilecek, takılacak, yapılacak birçok şey bulabilirsiniz. Sonrasında da kendi yapmak istediklerinizi benim unuttuklarımı listeye ekleyip yaz bitmeden aklınızdaki her şeyi gerçekleştirebilirsiniz.

1. BEMBEYAZ GİYİNMEK :

Yaz sonunda artık iyice sütlü çikolata rengini alan teninizi daha güzel göterecek başka bir renk yok! Her ne kadar modada mevsimler iyiden iyiye karışmış olsa da eylül ortasından itibaren bembeyaz giyinmenin makbul olmadığını da söyleyebiliriz. Beyaz tenis ayakkabısı ya da Birkenstock terlik, keten kıyafetler hatta güneş gözlüklerinizi son kez birlikte bu aralar giydiniz giydiniz...
Gardırobun bir köşesinde gelecek yaza kullanmak üzere kaldırma zamanı yakındır.

 

 

2. DENİZE GİRMEK: 

 Bütün gün güneşin altında yatmayın onun yerine eğlenceli plaj aktivitelerine katılın, yüzün...
Yıllık iznini kullanmış olanlara bile duyurulur; hâlâ son bir tur veya plaj keyfi yapma şansınız var!  Kendinizi sulara bırakın ve rahatlayın.
  

 

3. NEON BİRŞEYLER ALIN :  

 Kendinizi enerjik hissetmek için canlı renkler giyin;
GEÇ KALMADINIZ HALA MODA FUŞYA PEMBE, ORANGE, LİMON SARI . . .


4. DOĞA İLE VAKİT GEÇİRİN mesela PİKNİKKKKK YAPIN;  

Bütün yılın yorgunluğunu atabileceğiniz sakin ve huzurlu bir yer keşfedin, Yeşilliği, çimenleri, temiz havayı kucaklayın ve doğayı hissedin.
Bu kışın verdiği duygusal yıpranmayı tamir edebilecek en güzel şey. Hem tertemiz havada yemek yemek hımm enfess..



5. DONDURMA, LİMONATA, SOĞUK TATLILAR İÇİN GONGA BASIYORUZ.

 
Yazın yapılacak en güzel şeylerden biri de ev yapımı soğuk içecekler.
İster limonata, ister farklı bir tad önce hayal edin sonra yapın. Buz gibi enfes tatlılar, dondurmalar, Afiyet olsun icon smile Yaz Bitmeden Yapılacaklar Listesi / Thing To Do This Summer


6. SAÇLARINIZI ÖRÜN :) 

Bu yazın en moda saç modelleri örgü ve doğal topuzlar idi,
 Sizde bu fotoğrafta gördüğünüz saç modeli ile bu yazın iki hit trendini tek modelde birleştirip ister plajda, ister havuzda, ister gündüz şehirde kullanabilirsiniz.


 

7. KİTAP OKUYUN ;

İster plajda, ister balkonunuzda, hatta bir hamakta uzanın ve yaza yakışan eğlenceli kitapları okuyun. Hem dinlenmek hem öğrenmek için güzel bir plan bence. Özellikle gündüzleri sıcaktan hareket etmek bile zorlaşınca kitapların en sevgili dostlarımız olduğunu hatırlayacağız eminim ki.

VEEE bol bol müzik dinleyin....

AYRICA; Kanuni Sultan Süleyman'ın Mimar Sinan'a yaptırdığı Süleymaniye Külliyesi'nin bir parçası olan Darüzziyafe'; okuma zevkini körüklüyen bir mekan. Serin bir ortam arayanların tercihi olan Darüzziyafe'de, saray mutfağının seçkin lezzetlerini tatmanız da mümkün.

 

8. AH DANTELLER şık ve zarifffff . . .

Bu yaz geçmeden şu gardrobunuza bir dantel ekleyin, elbise , bluz, mint bir etek, artık ne isterseniz, hadi alışverişe, geç kalmadan yetişin...  






 

9. VAPURLA BİR BOĞAZ GEZİ, MARTILARA SİMİT ATIN HATTA  ADALARDA FAYTONLA BİR TUR ATIN... 

İDO'nun düzenlediği Boğaz turları, Eminönü-Beşiktaş- Kanlıca-Yeniköy-Sarıyer- Rumeli Kavağı ve Anadolu Kavağı güzergahında işliyor. Her gün 10.35 ile 13.35 arasında Eminönü iskelesinden kalkan vapurların gidiş-dönüş ücreti 25 TL. Cumartesi akşamları ise 'Mehtaplı Geceler' turu var.

SAY SAY BİTMİYOR; AH YAZ BİTMEDEN YAPILACAK ÖYLE ÇOK ŞEY VAR Kİ .... 

 


 10. ♥ EN ÖZELİ EN GÜZELİ MUTLAKA AŞIK OLUN




11 .ESPADRİL....

Bu yaz herkesin ayağında renkli espadriller vardı. 
Çiçekli, böcekli, hasırlı, pullu... 
Tercih sizin ve unutmadan Babetler de rahatlığıyla yaza imzasını attı.



12. Yazın bisiklet sürün. 

Bu fotoğraftaki gibi illa deniz kıyısında olmasa da hem sizi çocukluğunuza götürecek hem de kaslarınızı çalıştıracak bu aktiviteyiyazın yapılacaklar listenize mutlaka alın derim.

 

13. Asla hayır demeyen eğlenceli arkadaşlarınızla toplanın, gezin, tozun, alışverişe çıkın, yiyin, dağıtın, takılacak yer mi bulamadınız gidin TARKAN'ın konserine coşun :P

 

 

14- Gülümseyin, gülümseyin, gülümseyin. 

Herkese ve en sinirli olduğunuz zamanlarda bile. Evet belki yazması kolay yapması zor bir durum ancak hayatınızı nasıl değiştirdiğini fark edince yapması daha da kolaylaşacak.

 

15. PİJAMA KUMAŞ YADA RENKLİ PANTOLON

Daha düne kadar hardal rengi pantolondan şaşmayan erkekler BİLE, şimdi sarı ve morları rahatlıkla üzerlerinde taşıyor. Yaz havasından kopmamak için acilen renkli pantolonlardan bir tane edinin.

Birde bol kumaş pijama pantolonlar var, ikiside olur atın sepete bir tane...


 

16. RENGAREN TIRNAKLARIN SEZONU 2012 MAVİ TIRNAK

Önyargılı olmayın,yeni şeyler denemekten korkmayın, Yaz bitmeden farklı bir şeyler deneyebilir ve trendy tırnaklara sahip olabilirsiniz. Tırnaklarınıza mavi, yeşil ve sarı ojeler sürün

 

 

17. Her anınızı hatırlamak için yanınıza mutlaka bir fotoğraf makinesi alın, 

ve düşün yola, sokaklara.... 

Güneşin batışlarını, çocukları, manzaraları, canınız artık neyi istiyorsa çekin, harika sergileri belkide seyahatleri bu güneşin neşeli ışıklarını kaçırmayın...

 

18. Bu kadar sıcaklarda Sağlığınızı ihmal etmeyin, bol bol su için ve dengeli beslenin ...


 

 19. Yazın Son Demleri... Hadi çıkmadıysanız bir Kültür turuna katılın; Yeni yerler görün ve yeni insanlarla tanışın yaniiiiiii İmkanınız oldukça dışarda vaikt geçirin... Kafanızı boşaltın ve tatilin tadını çıkartın...

 

20. Ve şimdilik aklıma SON gelen ... 

Hiç gitmediyseniz bir eş, dost, arkadaşın düğüne gidin, kına gesinde kına yakın :) yazın düğünler eksik olmaz... Yöresel, Modern veya kır , ohhh oynayınnnnn şöyle iyi gelir...  Yandan halimem yandan seviyom seni candan :))) 



 VE ENSON BANA YAZIN LÜTFENNNN ....

20'DE KAÇ TUTTU BU YAZ........ 

Birde nette dolaşırken yazın yapılacak 100 şey listesi buldum. Bu listeyi görmek için de postun en altına bakmanız yeterli. İçerisinde su savaşından limonata yapmaya kadar eğlenceli ve enteresan birçok şey var. Hepinize eğlenceli ve mutlu bir yaz diliyorum.

 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)