Translate

29 Ağustos 2016 Pazartesi

Her çocuk birbirinden farklıdır

Kalküta Hindistan'daki bir okulun müdürü 

Sınavlar başlamadan velilere ilginç bir mektup göndermiş.

 

 

Kalküta Hindistan’daki bir okulun müdürü sınavlar başlamadan, 

velilere aşağıdaki mektubu göndermiş. 

"Her çocuğun yetenekli olduğu bir alan mutlaka vardır" :) dikkatli yaklaşın ...


"Sevgili Velilerimiz,

Çocuklarınızın imtihanları yakında başlayacak. 
Biliyorum ki daha şimdiden çocuğunuzun başarısı konusunda endişelisiniz.
Ancak lütfen şunu unutmayın ki sınavda ter dökecek bu öğrenciler arasında;
Matematiği çok iyi olmasa da idare edebilecek bir sanatçı,
Tarih veya Edebiyat’a çok meraklı olmayan bir girişimci,
Kimya notlarını pek önemsemeyecek bir müzisyen,
Fizik notlarından çok fiziki yapısı daha önemli olan bir sporcu,
olacaktır.
Eğer çocuğunuz yüksek notlar alırsa, bu harika! 
Ama eğer almazsa, onu kendine güven ve gurur duygusundan yoksun bırakmayın.
Ona, her şeyin normal olduğunu,  sonuçta bunun sadece bir imtihan olduğunu söyleyin. 
Ona hayatta daha büyük şeylerin onu beklediğini anlatın.
Notları ne olursa olsun, onu seveceğinizi ve onu yargılamayacağınızı söyleyin.

Lütfen bunları yapın ve çocuğunuzun kendini gerçekleştirmesini seyredin.  
Bir imtihan veya düşük bir not onların düşlerini ve yeteneklerini ellerinden alamayacaktır.

Ve lütfen;
dünyadaki mutlu insanların sadece doktor ve mühendisler olduğu düşüncesini aklınızdan çıkarın.
Saygılarımla,
Okul Müdürü

16 Ağustos 2016 Salı

Karanlık Bir 15 Temmuz Gecesi - Merve AKSÜT / Mustafa KAMACI


Ülkemizin üzerine türlü türlü oyunlar oynanmış

Kim bilir kaç ülkenin pazarlık planında ortada kalmışız

yazacak söylenecek öfke duyduğum her geçen gün o kadar şey öğreniyorum ki:(

Merve'min sesinde ve Grup Desteğin kaleminden

bu görüntüleri kazıdım her kelimesiyle ...


15 Temmuz 2016 Cuma

Çok ŞÜKÜR, Bin ŞÜKÜR ALLAH'ım

Ülkemizde yaşanan son günlerimiz hiç iyi hatıralar bırakmadı kabul, 

Hatta hacı, hoca, askerim diye bildiklerimizin üzerimize kurdukları kötü planları da akli iradem yerinde oldukça asla unutmayacağım ve affetmeyeceğim....


Bugüne kadar Elhamdülillah iyi yaşadım, Rabbime şükür fırsatta vermedi hainlerin emellerine...

 

 

Bundan sonrası için ise ...


1-Ucuz araba kullan ama, alabileceğin en güzel evi al.
2-Her zaman ve her ortamda anlatabileceğin üç fıkra öğren.
3-Sevinçlerini sakın erteleme.
4-Eşini çok iyi seç. Çünkü bu seçim mutluluğunun veya bedbahtlığını %90’ını oluşturur.
5-Hergün 30 dakika yürüyüş yap.
6-Her yemekten sonra şükret.
7-Bir arkadaşına sırrını açıklamadan önce iki kere düşün.
8-Maaş çekini imzalayan kişileri asla eleştirme.
9-Kaybedecek şeyi olmayan insanlardan kork.
10-Gözünün önünde hep güzel şeyler bulundur.
11-Çocukların, gelenek sözcüğünü duyduklarında seni hatırlayacak şekilde yaşa.
12-Dinine ait kitabı tam anlamıyla okumak için kendine bir yıl süre tanı.
13-Biri seni kucakladığında ilk bırakan sen olma.
14-Hergün 6 bardak su içmeyi unutma..
15-seni seven insanları koru..
16-Zor da olsa ailenle tatil yapmak için her şeyi dene. Bu tatildeki anılar, hayatındaki en değerli anılardan biri olacak.
17-Kendine yapılmasını istemediğin hiçbirşeyi başkalarına yapma.
18-Başarıya, iç huzura kavuştuğun, sağlıklı olduğun ve sevildiğin zamanı değerlendir.
19-İyi ve başarılı bir evliliğin iki şeye bağlı olduğunu unutma:
a) Doğru insanı bulmak
b) Doğru insan olmak.
20-Ebeveynlerini, eşini ve çocuklarını eleştirmek istediğin zaman dilini ısır.
21-Evliliğini güzelleştirmek için hergün bir şeyler yap.
22-iyilik dolu bir sözü ve iyiliğin etkisini asla küçümseme.
 

SON SÖZ..
Hayatınızdaki kötü olayları düşünerek vakit kaybetmeyin; Yoksa güzellikleri görmekte gecikebilirsiniz ...


21 Mayıs 2016 Cumartesi

SÜTLÜ İRMİK HELVASI (Maraş Dondurmayla servis özel tavsiyedir)

Bol fıstıklı, cevizli ve her zaman yaptığımdan :))))

VE...

Nasılsa gene yaparım diyerekten 

Her seferinde resim çekemediğim; 

sonrasında sıcacık yemeğe dalıp unuttuğum,

 

Geleneksel Kandil, Mevlüt, Dua klasiğimiz... 

Maraş dondurmayla da nefis giden Sütlü İrmik Helvamız...

 

 

 

 

 

 

 

 

Malzemelerimiz

  • 2 Su bardağı irmik
  • 2 Su bardağı şeker
  • 4 Su bardağı süt (3 su bardağı süt + 1 su bardağı su olarak da yapmışlığım var)
  • 100 Gr tereyağ (bol tereyağlı seviyoruz :) 3 dolu yemek kaşığı)
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık (+ 1 kaşıkta iri kıyılmış ceviz - tercihe kalmış)
  • 1 Çay kaşığı tarçın
  • 1 tane vanilya 
  •  

yapılışı inanın çok kolay ve zahmetsizz, bence herkes sık yapabilmeli, 

"Annem : - Mübarek gecelerde evde kokutup, komşulara tatlı ikramlar sevaptır, der." 




  • ilk başta şerbetini hazırlayalım ki sıkışmayalım birlikte olunca; sütü, 2 su bardağı şekeri güzelce eriyene kadar karıştırın 
ama iyice kaynatmayın, çok sıcak olmamalı, helvamızı kavururuken bizi bekleyecek.
şimi helvamızda sıra;
  •  Helvayı wok tavada yapıyorum genelde tereyağını ve sıvı yağını eritelim, ısınınca içine fıstıkları ve cevizleri ilave edelim.
  • Fıstıklar pembeleşince irmiğide ilave edin ve sürekli karıştırın kavrulsun.
  • vanilyayı da ekleyin kahverengileşir gibi olacak, şerbetini azar azar dökün, elinize sıçrayabilir, ateşi çok açmayın
  • Tarçını da serpin ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çeksin biraz, iyice çekince ocağı kapatın ben kapağın altına havlu kağıt koyuyorum sanki dah güzel oluyor.
  • 15-20 dk. sonra kaşıkla şekillendirerek dondurma yanında servisinizi hazırlayabilirsiniz, 
  • Dikkat çok lezzetli olacak :) 
  • AFİYET OLSUN 
  •  

16 Mayıs 2016 Pazartesi

EVLENEN EVLENENE...





Bu hafta maşallah ne bereketli evlenen evlenene...

Sinem KOBAL ile Kenan İMİRZALIOĞLU evlendi

Ezgi EYÜPOĞLU ve Kaan YILDIRIM evlendi

Cumhurbaşkanımızın kızı Sümeyye ERDOĞAN ile Selçuk BAYRAKTAR evlendi

Daha belkide nice bilmediğim tüm çiftlerimizin

Hepsine mutluluklar....










12 Mayıs 2016 Perşembe

ÖZEL HABER : Bir devlet okulu ve MÜKEMMEL Öğretmeni ...

Özel okul değil burası !!! 

Esenler'de bir devlet okulu ve öğretmeni, çok beğendim... 

Tüm Öğretmenlerimize sevgilerimle ....

Elinde fırçasıyla sıradan bir ilkokul sınıfını rengârenk yapan Ahmet Naç, 

Derslerini de eğitimini de inanılmaz özveriyle - emekle veriyor, çocuklar için gerçekten bir fırsat bu öğretmen, 

sıra dışı yöntemlere de başvuruyor. Rap müzikle ders anlatıyor, okul bahçesini resim atölyesine çeviriyor, 

öğrencilerini daha tenis ve basketbol ile tanıştırıyor. 

Keşke tüm çocuklar bu kadar şanslı olsa :)

 

11 Mayıs 2016 Çarşamba

Doğal / Organik ÇİLEK SOS

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CHEESE KEK SEVMEYEN VAR MI ????

biz çok seviyoruzzz yapmayı da / yemeyi de 

o zaman çilek sos yapmayı bilmeyen de kalmasın ....



Mevsimin gözde ve en taze meyvelerinden biri olan mis kokulu çilekleri tek tek ayıklayıp bol suda yıkadıktan sonra ortadan ikiye kesip,
toz şeker ilavesiyle kaynattık. Püre haline getirdiğimiz çilekleri, buğday nişastalı, taze sıkılmış limon sulu ve çok az miktarda su ekli karışım eşliğinde
kıvam alana kadar pişirdik. Kullanmaya doyamadığımız çilek sosunu cam bir kavanoza alıp sevgimizle kapattıktan sonra buzdolabında muhafaza ettik.
Farklı tatlı servislerinde severek kullandık.

1 büyük kavanoz içindir :)

Malzemeler:
500 gram çilek
3 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı buğday nişastası
1 adet taze sıkılmış limon suyu
4 yemek kaşığı su

Lezzet alternatifi isterseniz :

Hazırladığınız çilek sosuna farklı bir aroma kazandırmak isterseniz;
Hindistan cevizi veya taze fesleğen yapraklarıyla birlikte kısık ateşte kaynatabilir,
 süzdükten sonra tatlı servislerinde kullanabilirsiniz.

 

 

 

Nasıl Hazılıyoruz?

Bol suda yıkayıp sap kısımlarını temizlediğiniz çilekleri fazla suyunu süzdürdükten sonra ortadan ikiye kesin.
Küçük bir sos tenceresine aldığınız çilekleri toz şeker ilavesiyle kısa bir süre beklettikten sonra kısık ateşte pişmeye bırakın.
Su, taze sıkılmış limon suyu ve buğday nişastasını küçük bir kapta karıştırın.
Kısık ateşte kaynayıp yumuşayan çilekleri mutfak robotu ya da blenderdan geçirip püre haline getirin.
Yeniden sos tenceresine aldığınız çilek püresine nişastalı karışımı ekleyip sürekli karıştırarak kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Kıvam alan sosu ocaktan alıp temiz bir kavanoza aldıktan sonra buzdolabında muhafaza edin, arzu ettiğiniz tatlı servislerinde kullanın.

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)