Portakallı Muhallebili Kek Tarifi İçin Malzemeler
- 2 tane yumurta
- 1 çay bardağı toz şeker (tombik 120 ml çay bardağı kullandım)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi + yarın çay kaşığı zerdeçal
Muhallebisi için;
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tercihen 200 ml labne peyniri
Portakallı jölesi için;
- 1 su bardağı portakal suyu + yarım çay kaşığı zerdeçal
- 1,5 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- Önce kekini yapalım hanımlar,Yumurtayı, şekeri çırpalım diğer malzemelerini ilave edip 10 dk daha karıştıralım.
- Tart kalıbından kolay çıksın diye kabın içine un yağ dökün ,önceden böylece yapışma olmuyor.
- Bu muhteşem renk için zerdeçaldan destek alıyoruz mutlaka olması gerekiyor.
- Sonra 180° 25-30 dakika pişirin, fırın ayarınızı daha iyi bilirsiniz
esmer olmasın kekimiz. - Pasta kıvamı için isterseniz çıkarınca 2kaşık şekerli 1 bardağı süt ile ıslatarak da yumuşaklık verebilirsiniz ben bu kez yapmadım!
- 2.aşama listedeki ürünleri muhallebisini pişiriyoruz, lezzetli bir krema oluyor,hatta genellikle ateşten alıp biraz soğuyunca labne katıyorum.(bu tercihe kalmış bazıları sevmiyor ama biz sevenlerdeniz🌹.
- Kekimiz biraz soğuduktan sonra ters çıkarınca muhallebi iç üzerine döküyoruz.
- 3.aşama Portakallı jölesini pişiriyoruz, tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
- Biraz sıcağı geçince son kat olarak döküp süsleyebilirsiniz.
Afiyet bal şifa olsun 🤗.