Bu Blogda Ara

15 Ekim 2024 Salı

10 GÜNDE olan KÜTÜR KÜTÜR TURŞU TARİFİ

 


Malzemeler

  • 500 gr salatalık
  • Küçük boy yarım karnabahar
  • 3-4 adet havuç
  • 500 gr ince kırmızı/yeşil biber/ acı seven jalepeno da alabilir
  • Lahananın yapraklarıyla sarma yapmıştım, kalın kök kısımları turşuya kattım
  • 2 baş sarımsak
  • 5-6 adet nohut
  • Maydanoz yada kereviz

Turşu suyu için:

  • 1 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 çay bardağı kalın turşu tuzu
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 2 kilo kaynamış soğutulmuş içme suyu
  1. İlk önce damacanadan aldığımız suyu ölçüp 2 kg kaynatıp biraz soğuyunca içine toz şeker – sirke ve kalın tuzu karıştırarak eritiyoruz. ( musluk suyu içinde klor bulunduğundan yine kaynatmayı unutmayın )
  2. Taze sebzelerimizi güzelce yıkayıp, iri dilimleyin ve kavanozlarınıza yerleştirin.
  3. 2-3 adet sarımsak ve nohut her kavanozunuzda bulunsun 👍.
  4. Sebzeleri doldurduktan sonra maydanoz yada kereviz koyalım 👍.
  5. Şimdi daha önce hazırlanan turşu suyunu dökelim içine ve sıkıca kapağını kapatın, sıkın.👩‍🍳 kapalı dolap’ta 10 günde oluyor 🎉Altına tepsi koyun bazen su taşabiliyor.Afiyet bal şifa olsun 🌺.


 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE - Ağızda dağılan hep çok sevilen o lezzet

  Merhaba dostlar. Çok sık yaptığım gösterişli bir kurabiye tarifim ile yeniden geldim. Yoğun tadıyla ağızda dağılan, tam 5 çayı misafir s...

Arşiv


Binlerce Kere Tıklanıyoruz; Çok Teşekkür Ederim . . . MİLLLYON KERE MaşaALLAH...