Malzemeler
- 500 gr salatalık
- Küçük boy yarım karnabahar
- 3-4 adet havuç
- 500 gr ince kırmızı/yeşil biber/ acı seven jalepeno da alabilir
- Lahananın yapraklarıyla sarma yapmıştım, kalın kök kısımları turşuya kattım
- 2 baş sarımsak
- 5-6 adet nohut
- Maydanoz yada kereviz
Turşu suyu için:
- 1 su bardağı üzüm sirkesi
- 1 çay bardağı kalın turşu tuzu
- 1 çorba kaşığı toz şeker
- 2 kilo kaynamış soğutulmuş içme suyu
- İlk önce damacanadan aldığımız suyu ölçüp 2 kg kaynatıp biraz soğuyunca içine toz şeker – sirke ve kalın tuzu karıştırarak eritiyoruz. ( musluk suyu içinde klor bulunduğundan yine kaynatmayı unutmayın )
- Taze sebzelerimizi güzelce yıkayıp, iri dilimleyin ve kavanozlarınıza yerleştirin.
- 2-3 adet sarımsak ve nohut her kavanozunuzda bulunsun 👍.
- Sebzeleri doldurduktan sonra maydanoz yada kereviz koyalım 👍.
- Şimdi daha önce hazırlanan turşu suyunu dökelim içine ve sıkıca kapağını kapatın, sıkın.👩🍳 kapalı dolap’ta 10 günde oluyor 🎉Altına tepsi koyun bazen su taşabiliyor.Afiyet bal şifa olsun 🌺.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder