Translate

16 Ekim 2012 Salı

HERİSE; KEŞKEK PİŞİRELİM..... SÜNNETE VESİLE OLALIM

Sünnete vesile olalım....

    
*Resullah Efendimiz keşkek yemeğini severdi.
Herise, yani keşkek pişirmesini, Peygamber Efendimize, Cebrail aleyhisselam öğretti.
Herise, insanı çok kuvvetlendirir.
Bütün Peygamberler arpa ekmeyi yemiştir.

KeşKeK Tarifi...
Malzemeler
Yarım kilogram yarma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı toz kırmızıbiber
1 tane koyun gerdanı
Tuz

Keşkek Tarifi
Buğdayları güzelce ayıklayınız, çeşme altında bolca yıkayınız. 

Çıkan su berraklaşana kadar yıkamaya devam ediniz. Genişçe bir tencereye koyunuz. Parçalanmış etleri ve de kabukları soyulan soğanı da ekleyiniz. Üzerlerini kaplayacak kadar su ekleyiniz. Etler ile buğdaylar pelte gibi yumuşayana kadar kaynatınız. Suyunu çekerse kaynar su ekleyiniz.
Et ile buğday yumuşadığında etleri kemikten ayırıp tiftiniz. Yeniden tencereye koyup kaşığınızın tersi ile ya da varsa tokmak yardımıyla vura, vura karıştırmaya devam ediniz. Malzemeler bulamaç şeklini alana kadar pişiriniz.
Pişince keşkeği servis edeceğiniz tabağa alınız. Tereyağını kızdırınız ve içerisine kırmızıbiberi ekleyiniz.
Tabaktaki keşkeğin üzerinde gezdiriniz. Sıcak olarak servis edilirse daha lezzetli olmaktadır. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)