Translate

23 Mart 2013 Cumartesi

Gülsen - 2013 Yeni Albüm Full Albüm

tam 47 dakika

doya doya dinleyin

iyi cumartesiler :)

Sıradışı Bilgiler : Karıncalar

Karıncalara farklı renkli, şekerli sıvı verildiğinde karıncaların renkleri değişmiştir.
İşte o deneyden bir kare.
Paylaşmadan edemedim Beni takip etmeye devam:) | +Sıradışı Bilgiler 

22 Mart 2013 Cuma

Bu pazar kahvaltımız bambAŞK'a olsun.. Yalancı WAFFLE...



Pratik evde Waffle tarifi ... 
Ekmeklerinize şekil vererek başlıyoruz ve yumurtalı pişiriyoruz, 
içine çikolata, çilek, kaşar peyniri, tereyağ, krema veya şanti...
görsel tüm eklentiler sizin zevkinize ve hayal gücüne kalmış,
Hadi yapın göreyim ...
unutmadan biraz mutluluk, biraz huzur, biraz da neşe ekleyin içine...

♥ Sevgililer günü kahvaltısı gibi ♥olsun...

 




 


 

BU ODADA BİR PRENSES YAŞIYOR OLMALI . . .

 
Eğer süslü püslü,
taşlarla bezeli, hatta oldukça da renkli büyüleyici bir çocuk odası tasarımı arıyorsanız, 

bu odayı incelemelisiniz. 

Her detayına hayran oldum bu odanın 29 yaşında olmama rağmen keyifle yaşarım DİYEBİLİRİM. 

İnceleyin ve miniğiniz için değerlendirin. 
RESİMLERİN ÜERİNE TIKLAYIP BÜYÜK HALLERİNİ GÖREBİLİRSİNİZ.




21 Mart 2013 Perşembe

NEON Strass Taşlı Kolye - YAZ MODASI - 2013 - DIY

Birkaç blogda bu renkli kolyelere rastladım,

üstelik bu yaz neon renkler çok revaşta olacaklar, 

birde parıltı ekledik mi deymeyin keyfimize...

üstelik yapımı çok kolay takımı ise çok zevkli görünüyor...

savaroski benzeri taşlı kolyeler çok fazla, 

bakın ZARA'nın yeni koleksiyonundan elmas benzeri muhteşem bir kolye bulmuş mesela...

ve tercihinize göre 3 - 4 renk fresh renklerde oje :)




MİMAR SİNAN'IN MİHRİMAH SULTAN AŞKI & Pelin Karahan

AŞK'a karşılıksız kalamam, bu yazıyı da günün anısına sizinle paylaşmadan edemedim....

Kanuni Sultan Süleyman’ın kızı Mihrimah Sultan on yedisine bastığında, iki kişi onunla evlenmek ister.

Mihrimah, yani Mihrü Mah, Farsca’da “Güneş ve Ay” anlamına gelir. Kızla evlenmek isteyenlerin biri Diyarbakır Valisi Rüstem Paşa diğeriyse Mimar Sinan’dır.

Padişah kızını Rüstem Paşa’ya verir.

Koca Sinan evlidir, ellisindedir ve de Mihrimah Sultan’a deliler gibi aşıktır!
Gerçi sevdiğine kavuşamamıştır ama, aşkını, olanca güzelliğiyle sanatına yansıtmıştır.

Üsküdar’a, Saray’ın isteğiyle elbet, 1540 yılında Mihrimah Sultan Camii’nin temelini atar ve 1548’de bitirir.

Camiyi yaparken, eserine sanki “etekleri yerleri süpüren bir kadının” dış çizgilerini verir.

Derken, ilk kez padişah fermanı olmaksızın, Edirnekapı’da, pek kimselerin uğramadığı ıssız ama İstanbul’un en yüksek tepelerinden birine, ikinci bir eser yapmaya koyulur Mihrimah Sultan’a.

Cami küçücüktür.

Minaresi otuz sekiz metredir, bir adet incecik kubbesi üzerindeyse yüz 61 pencere, camiin iç güzeliğini aydınlatır.

İçerdeki sarkıtlar ve minare kenarlarındaki işlemeler Mihrimah Sultan’ın topuklarını döven saçlarını anımsatır insana.

İşte, aşka adanmış iki eser.
 

Şimdi, gidin Edirnekapı ve Üsküdar’daki camileri aynı anda görebileceğiniz bi yer seçin ve 21 Mart’ta, yani geceyle gündüzün eşit olduğu günde seyreyleyin.

Unutmadan, 21 Mart Mihrimah Sultan’ın doğum günüdür.

Göreceğiniz manzaraysa şudur;

Edirnekapı camiinin tek minaresi ardından tepsi gibi kıpkırmızı güneş batarken, Üsküdar’daki camiinin ardından ay doğar!

Mihrü Mah eşittir Güneş ve Ay.
Bu nasıl akıllara ziyan bir hesaplamadır; nasıl bir güzellik anlayışıdır...























20 Mart 2013 Çarşamba

OSMANLI MUTFAĞINDAN Kestaneli Pilav

Şu Güzelliğe Bakın!!! Şık sofralara yakışacak enfess bir lezzetle karşınızdayım...


Sezonunda haşlandığınız kestaneyi buzdolabında saklayabiliyorsunuz, sonra çözüp kullanabilirsinizz.

Bu pilav içinde haşlanmış kestane,
Haşlanmış küçük parçalara bölünmüş tavuk,
1 Havuç,
Kuş üzümü,
Arzuya göre bir tutam tarçın 
Tereyağ
Badem
Pirinç kullanacağız...

Yapılışı : 
Haşlanmış tavuk ve kestaneyi tenceremize alıp biraz kavuruyoruz, sonra üzerine havucu dilimleyerek biraz daha sote ediyoruz.
üzerine kuş üzümünü ilave ediyorum arzuya göre bir tutam tarçın...
Başka bir cezvede kabukları soyulmuş bademleri tereyağında kavuruyoruz.

Bu pilavımızı iki parça halinde hazırlayıp, serviste birleştirebilirsiniz, ben öyle seviyorum, birarada hazırlayıp birlikte pişirilebilenler de var :))

Pirinç Pilavı :
1 Su bard. pirinç (önceden ıslatılmış)
orta ateşte az tereyağda tel tel oluncaya kadar soteliyorum, 1bardağa en az 1,5 bardak su ilave ediyorum, tuz, birkaç damla da limon damlatıyorum, üzerini kapatarak güzelce pişiyor kar tanelerim...

Gelelim servisine...
Bir kasede en alta kavurduğunuz bademleri koyuyorsunuz,
üzerine hazırladıgınız kestaneli sosumuzu
ve pirinç pilavımızı...

ağır tatları ve otantik lezzetleri denemek isteyenlere öneririm...
Afiyet olsun.

 



 
 

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)