Translate

27 Haziran 2012 Çarşamba

AKDENİZ STİLİNDE YAŞAM

beyaza boyalı bir hayat : Ohhh Miss

 

Beyaz boyalı net ve temiz yüzeyler, ham cilalı ahşaplar, doğal sarı kum efektiyle denizin renginden ilham alan Akdeniz stilindeki taş evin ferah dekorasyonu.


Akdeniz evlerinin geleneksel taş dokusu iç mekanları da etkisi altına alıyor. 
 Özellikle tekstil ve aksesuarların mavi&beyaz kombinasyonu, aralarda su yeşili ve toprak tonlarıyla harmanlanıyor. Avlu yerleşimi ise tipik Akdeniz stili mimari örneklerinden. 
Bembeyaz hasır oturma grubuyla dekore edilen taş zeminli avluda sahilden esinlenen, denizi iç mekanlara taşıyan su tonlarında yastıklar ve koltuk şalları kullanılmış. 

(1) Boncuklu işleme motifleri özellikle yastıklarda etnik yansımayı ön plana çıkarıyor. 
Yunan Adaları’ndan ilham alan mimari, doğal gün ışığının tüm mekanlardan evin iç mekanlarına girebilmesi üzerine kurgulanmış. 
Bu yüzden beyaz boyalı kafesli yüksek camlar oldukça geniş tutulmuş. Tipik İtalyan kır evlerinde olduğu gibi mavi beyaz hakimiyetinde dekore edilen evin tüm mekanlarında genellikle hasır ve ahşap dokular ön planda. Burada modern İspanyol stili olarak tanımlayabileceğimiz daha düz hatlı mobilyalar aynı malzemeler kullanılarak tasarlanmış.

(3) Samimi ve davetkar yapının salonunda uygulanan çakıl taşlarıyla kaplı zemin, yemek masasının altında sahil izleri taşıyan harika bir fon oluşturmuş. 
Mermerin serinliği beyaz mobilyalara modern bir katkı sağlıyor. 

(2) Geleneksel klasikler arasındaki duvar saksıları, dekoratif biçimde su mavisinden turkuvaza uzanan bir renk tonlamasıyla hem içeride hem de dışarıda taze çiçeklerle birlikte kullanılmış. Son derece dekoratif görünen başka bir uygulama ise merdivenlere kat kat dizilen seramik vazolar ve içlerine yerleştirilen yüksek yeşil bitkiler. 

(5) Yaz evlerine doğanın ve denizin ferahlığını taşıyan el yapımı seramikler bu evde de odak noktasını oluşturuyor. Evin genelinde kullanılan tüm diğer aksesuarlarda olduğu gibi yeşil&mavi birlikteliği el yapımı seramikler ve camlarla vurgulanıyor.
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)