Translate

5 Temmuz 2012 Perşembe

Erdoğan TURGUT Sakin Huzurlu Elit Yaşam için Dekorsasyon ve Tasarım


‘Derin Sadelik’ Konseptiyle Bütünleşti!

Hülya-Reşit Balaman çiftinin Lüleburgaz Arda sitesindeki villalarının iç mimari dekorasyonu Erdoğan Turgut Mobilya proje ekibi tarafından gerçekleştirildi. Projenin iç mimarı Yunus Turgut, Balaman çiftiyle yapılan istişareler ve talepleri doğrultusunda evin bütününde “Derin Sadelik” temasını işledi. Villa dekorasyonunda kullanılan özel üretim ürünlerin tamamında Yunus Turgut’un buluşu olan lake kullanıldı. Özel karışımla elde edilen lake ve üzeri el işçiliği olan rengi ön plana çıkaran ana rengin bir ton koyusu eskitme (şase) kullanılarak uygulandı.




MEKÂNIN DİNGİN ÇİZGİLERİ BÜTÜNLÜK OLUŞTURUYOR!

Kanepelerde sadece klapada (ön kol) bulunan ahşap el oyması motifl eri sehpanın dingin çizgileriyle bütünlük oluşturuyor. Sehpa takımında ahşap lükens tarzı kullanılmış ve yemek odasının masasıyla aynı tasarım çizgisini yansıtıyor. Duvarlarda kullanılan Sahra beji boya rengi bütünlüğü tamamlıyor. Villada kullanılan tüm perde çalışmaları Yunus Turgut’un yönlendirmesiyle Nevada Tekstil’e yaptırılmış. Aynı şekilde aksesuarlar Kamer Konsept’ten, halılar ise Allmode’dan Yunus Turgut’un yönlendirmesiyle seçilmiş. Oturma grubunda kullanılan doğal iplikli natürel renkli viskon kadife, yemek odasının ve kanepelerin kırlentlerinde kullanılan ithal ışıltılı özel bir kumaşla kombine edilerek “Derin Sadelik” teması uygulanmış. TV konsolu yemek odasıyla uyumlu olabilmesi adına Balaman çifti için Yunus Turgut tarafından özel olarak tasarlanmış… 

SICAK RENKLER VE YUMUŞAK GEÇİŞLER FERAHLIK KATIYOR!

Misafi r odasında sıcak bir atmosfer ve rahatlık düşünülerek yalın avangart çizgilerde köşe takımı üretilmiş. Köşe takımında sıcak renkler tercih edilmiş. Orta sehpada kullanılan lükens ayaklar ve geniş yüzey mekâna şıklık katarken köşe takımının tam karşısına konulan TV ünitesi şişman elips ayakları dışında düz çizgileriyle dikkat çekiyor. TV ünitesinde kullanılan düz çizgiler TV izlerken dikkatin dağılmasını engellemeyi amaçlıyor. Kapının hemen yanında bulunan ayna ve altındaki konsol-kitaplık yumuşak çizgileriyle odaya zarafet katarken genişlik hissi de yaratıyor.
  

  
DERİN SADELİK KONSEPTİNİN EN DERİN HİSSEDİLDİĞİ YER!

Evin genelindeki derin sadelik yatak odasındaki bej lake cilalı gardıropla devam ediyor. İç mimar Yunus Turgut bu ambiyansı yatağı ithal “full grey” adı verilen en kaliteli natürel deriyle döşeyerek çarpıcı hale getirmiş… Oturma odasındaki TV ünitesinde kullanılan dizayn yatağın yanındaki komodinlerde de kullanılmış. Derin Sadelik konseptinin evde en derin biçimde hissedildiği yer yatak odası. Odadaki tek hareket sade aydınlatmaların üzerindeki Osmanlı motifl eri… 









Kaynak ::::




1 yorum:

  1. Whаt's up, yeah this piece of writing is in fact fastidious and I have learned lot of things from it concerning blogging. thanks.

    Check out my web blog: tvizle.ws

    YanıtlaSil

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)