BAYRAM İÇİN
HAZIR YUFKADAN CEVİZLİ - FISTIKLI BAKLAVA
Hımmm Enfess :))
Yapımı zahmetli olan her lezzet güzel oluyor baklavada bu zahmetle hazırlanan ama çok sevilerek yenilen lezzetlerden birisi.
Baklavanın hamurunu iyi hazırlamak yufkaları olabildiğince ince ve düzgün açmak,şerbetinin kıvamını ayarlayabilmek bunların hepsi çok önemli.
Ama
artık hayatımızda birçok şey kolaylaştı hazır baklavalık..
Yufkalarda bunlardan birisi uzun zamandır denemek istiyordum geçen gün
markette görünce bir cesaretle aldım ve denedim. Çok memnun kaldığımı
söylemeliyim görüntüsüyle tadıyla nefisti.
Artık bayramları beklememize gerek kalmadı istediğimiz zaman rahatça fazla zaman harcamadan evde baklavamızı yapabiliriz.
Denemediyseniz denemiş birisi olarak tavsiye ediyorum şimdiden afiyet bal şeker olsun…
HAZIR YUFKADAN CEVİZLİ BAKLAVA;Malzemeler;800 gramlık hazır baklava yufkası,
400 gram tereyağ,
250 gram çekilmiş ceviz,
Şerbet için;5 su bardağı toz şeker,
4 su bardağı su,
3-4 damla limon.
Yapılışı;
Önce şerbeti hazırlayın, şerbet malzemelerini kaynatın.
Ocağı kapatmadan önce 3-4 damla limon sıkın.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Tepsiye yağ sürüp, üzerine teker teker 3 yaprak yufka dizin.
Her 3 yaprakta bir erimiş tereyağ sürün.
Her 15 yufkada bir ceviz içi serpin.
Ceviz içi iki kere serpilmiş oluyor.
Bütün yufkaları bitirdikten sonra istediğiniz şekilde yufkaları kesin.
Wow, this article is fastidious, my sister is analyzing such things, thus I am going to convey her.
YanıtlaSilFeel free to visit my web-site; Christian Louboutin Bridal Shoes