Havalar soğuk, malum kış bol vitaminli koruyucu bir çorba yapasım geldi, çok özendim, sonra koyduk bir güzel kaselere güzelce içtik eşimle o da çok beğendi...
Geçmişten günümüze özel günlerde yapılan düğün çorbası, adını da bu gelenekten alıyor.
Özellikle düğün, sünnet yemeği gibi kutlamalarda sofrada baş köşede yeri alan düğün çorbası, Trakya’nın yanı sıra Rumeli ve Bulgaristan’da da Türk nüfusunun çoğunlukta olduğu yerlerde yapılır. Kayınvalidem Bulgaristan göçmenidir, çok da güzel yapar kendisi düğün çorbasını...
Malzemeler
300 gram kuzu gerdan (gerdan bulamazsanız normal kuzu eti de kullanabilirsiniz)
6 su bardağı su
Yeteri kadar tuz
Terbiye için:
1 tane yumurta sarısı
1 çay bardağı yoğurt
2.5 çorba kaşığı un
Yarım limonun suyu - ekşili seven tam kullanabilir...
Üzerine:
Tereyağında pulbiber
Tarifi:
Eti, 6 su bardağı suda iyice yumuşayana kadar haşlayın, Piştikten sonra eti başka bir yere ayırarak soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra eti orta büyüklükte doğrayın. Diğer tarafta yumurta sarısı, yoğurt, un ve limon suyunu iyice çırpın. Üzerine biraz kaynamış sudan ekleyerek akıcı bir hal almasını sağlayın. Etleri tekrar et suyunun içine atın ve kaynamaya başlayınca hazırladığınız terbiyeyi ağır ağır ve karıştırarak ilave edin. Tuzunuzu dilediğiniz kadar attıktan sonra, kısık ateşte 3-5 dakika kadar pişirin. Ayrı bir yerde pul biberi tereyağında kavurup çorbanızın üzerine gezdirin.
Afiyet olsun...
düğün çorbasını çok severim
YanıtlaSilşimdi şöyle ekşili ekşili olsaydıda ne olurdu
oruçlu oruçlu ferim döndü şimdi:)
cnmmm çok çookkk özür dilerim, yorumunu epey geç gördüm... Afiyetle..
Sil