Bol fıstıklı, cevizli ve her zaman yaptığımdan :))))
VE...
Nasılsa gene yaparım diyerekten
Her seferinde resim çekemediğim;
sonrasında sıcacık yemeğe dalıp unuttuğum,
Geleneksel Kandil, Mevlüt, Dua klasiğimiz...
Maraş dondurmayla da nefis giden Sütlü İrmik Helvamız...
Malzemelerimiz
- 2 Su bardağı irmik
- 2 Su bardağı şeker
- 4 Su bardağı süt (3 su bardağı süt + 1 su bardağı su olarak da yapmışlığım var)
- 100 Gr tereyağ (bol tereyağlı seviyoruz :) 3 dolu yemek kaşığı)
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 Yemek kaşığı dolmalık fıstık (+ 1 kaşıkta iri kıyılmış ceviz - tercihe kalmış)
- 1 Çay kaşığı tarçın
- 1 tane vanilya
yapılışı inanın çok kolay ve zahmetsizz, bence herkes sık yapabilmeli,
- ilk başta şerbetini hazırlayalım ki sıkışmayalım birlikte olunca; sütü, 2 su bardağı şekeri güzelce eriyene kadar karıştırın
şimi helvamızda sıra;
- Helvayı wok tavada yapıyorum genelde tereyağını ve sıvı yağını eritelim, ısınınca içine fıstıkları ve cevizleri ilave edelim.
- Fıstıklar pembeleşince irmiğide ilave edin ve sürekli karıştırın kavrulsun.
- vanilyayı da ekleyin kahverengileşir gibi olacak, şerbetini azar azar dökün, elinize sıçrayabilir, ateşi çok açmayın
- Tarçını da serpin ve karıştırıp tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte suyunu çeksin biraz, iyice çekince ocağı kapatın ben kapağın altına havlu kağıt koyuyorum sanki dah güzel oluyor.
- 15-20 dk. sonra kaşıkla şekillendirerek dondurma yanında servisinizi hazırlayabilirsiniz,
- Dikkat çok lezzetli olacak :)
- AFİYET OLSUN
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder