Translate

15 Mayıs 2019 Çarşamba

KARNIYARIK - Ramazanda Sofraların Baştacı


KARNIYARIK


İftara misafiriniz var, 

riske atmak istemiyorsanız herkesin yemekten zevk alacağı mükemmel lezzet !

Karnıyarık yanına Menü Cacık - Pilav - Börek - Şerbetli Tatlı muhteşem oluyor...

Afiyetle sofrada yüzler gülüyor...

Patlıcan sebzelerin en güzel tadı ve tarifiyle klasik hiç pişman olmazsınız :)

 

Malzemeler :

6 - 7 adet küçük boy patlıcan
250-300 gram az yağlı kıyma (kasaptan olsun lütfen) 
2 ad. soğan - eti bol olsun derseniz 1 büyük yeterli:)
1 ad. domates
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı salça
7-8 ad. sivri biber
sıvıyağ, tuz, larabiber, kırmızıbiber, maydanoz

patlıcanları çizgili soyup suda bekletin acısı geçsin, sonra havlu üzerinde süzülsün suları ve yağda biraz kızartın,
iç harcı için soğan, sarımsak, kıymayı kavuralım, içine salça, 1 biber, 1 domateside ince kıyıp ilave edelim,
baharatlarını ve maydanozu ekleyip, yarım çay bardağı su döküp içine kapatalım.
çok lezzetli oldu bundan börek bile yaparım ben :)

bir yanda kızarttığınız patlıcanları tepsiye alın içine harcımızı dolduralım, üzerine de 1 domatesi dilimliyorum
tepside aralara kızarttığım biberleride ilave ediyorum, son olarakda salçalı su döküyorum içine.
son olarak 170 derece ısıtılmış fırına atabilirsiniz 20-25 dk. tam kıvamında olacaktır.
afiye olsun...

 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)