Translate

4 Eylül 2019 Çarşamba

TEREYAĞI Mı? MARGARİN Mİ?

Yüzyıllardır insanlar tarafından doğal olarak üretilen
ve dedelerimizin vazgeçilmez besinlerinden olan tereyağının kullanımı
son 50 yılda önemli derecede azaldı:
 
Margarin aslında Amerika 'da Türkiye'nin iyiliği için oluşturuldu !.
Türkiye'nin bunu kullanmasını sağlamak için yoksulluğun fazla olduğu yıllarda yatırımla destek verdiler.
 Margarin o zamanlar beyaz şekilde, en azından yemek gibi değildi,
zamanla farklı türevlerini sundular, bu yüzden ona sarı renk ilave edip,
hatta tereyağı yerine insanları satmaya çalıştılar.
Sadece YAĞ diyebilirsin?
 AMA
En önemli nedeni margarinin yaygınlaşmasını sağlamak 
ve tereyağından daha ucuz bir şekilde tüketiciye sunularak alışkanlık haline getirmek.
Oysa tereyağı ile margarinin arasında fiyat farkı ile ölçülemeyecek farklar var:

MARGARİNİN ZARARLARI

Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir.

Margarinde yağ asitleri çok yüksektir.

Margarin Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar.

Toplam kolesterolü ve LDL yi yükseltir (kötü kolesterol)

HDL yi düşürür (iyi kolesterol)

Kanser riskini beş katına çıkarır.

Anne sütünün kalitesini düşürür.

Bağışıklık sistemini zayıflatır.

İnsülin tepkisini düşürür.

Tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.
 
Margarin plastik olmasına sadece bir malzeme uzaklıkta... ve renklerin yanı sıra 27 malzeme de vardır!


TEREYAĞININ YARARLARI
Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor.

En iyi A vitamini kaynağıdır.

Lesitinden zengindir.

Yüksek oranda antioksidan (kolesterol, A vit, E vit, selenyum) içerir.

İyi bir iyot kaynağıdır.

Konjuge linolenik asitten (CLA)zengin olduğu için, antienflamatuvar, antiallerjik ve antikansorejenik etkileri vardır.

Diş çürükleri ve osteoporoz riskini azaltır.

Maküler dejenerasyonu azaltır (lutein)

Yüksek kolesterolü azaltır (kolin)

Bellek ve öğrenme kapasitesini artırır (kolin)

Asetilkolini artırır

Çinko içeriği yüksektir

Magnezyum içeriği yüksektir

Omega-3’ten zengindir.

A, D, K vitaminleri, demir, selenyum, riboflavin, ve niasinden zengindir.   
 

DOĞAL ÜRÜN KARINCA TESTİ ile kendi gözlerinizle görün :P 

 
 

Bir deneme de haydi sen yap :P

 Bir kutu margarin al ve garajda ya da bazı yerlerde açık bırak.
Birkaç gün sonra, birkaç detayı fark edersiniz:

- bir sinek bile yok, o sıkıcı küçük meyve sinekler bile, yanına bile gelmez
(bu durum sana bir şey söylemek zorunda...)

- margarin kokusu bozulmaz veya değişmez, çünkü hiçbir değeri yoktur.
Ve üzerinde hiçbir bakteri oluşmaz: Ne mantar, ne de küf, ne de çürüme...
O küçük mikroorganizmalar bile ??? Neden?
Çünkü margarin neredeyse plastik.

 Çin işi şöyle diyor:
Seninle değerli bir şey paylaşan var mı durup dururken ...
Amerika neden böyle büyük bir yatırımı yapsın ??
 

2 yorum:

  1. tereyağ gibi bir güzellik var mı yaa
    şöyle ekmeğe sürüp yemeye bayılırımmm
    sütümü sokaktan alır tereyağımı da yaparım oohh miss😋😋
    sanırım acıktım ben yemek yemeye kaçıyorum 😅😋

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ay sorma yani sağlıklı olması bir yana lezzeti bile daha güzel
      üstüne birde kaşar loru yada tulum peyniri rica ediyim :)
      istersen gel bal da var

      Sil

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)