Yüzyıllardır insanlar tarafından doğal olarak üretilen
ve dedelerimizin
vazgeçilmez besinlerinden olan tereyağının kullanımı
son 50 yılda önemli
derecede azaldı:
Margarin aslında Amerika 'da Türkiye'nin iyiliği için oluşturuldu !.
Türkiye'nin bunu kullanmasını sağlamak için yoksulluğun fazla olduğu yıllarda yatırımla destek verdiler.
Türkiye'nin bunu kullanmasını sağlamak için yoksulluğun fazla olduğu yıllarda yatırımla destek verdiler.
Margarin o zamanlar beyaz şekilde,
en azından yemek gibi değildi,
zamanla farklı türevlerini sundular, bu yüzden ona sarı renk ilave edip,
hatta
tereyağı yerine insanları satmaya çalıştılar.
Sadece YAĞ diyebilirsin?
AMA
En önemli nedeni margarinin yaygınlaşmasını sağlamak
ve tereyağından
daha ucuz bir şekilde tüketiciye sunularak alışkanlık haline getirmek.
Oysa tereyağı ile margarinin
arasında fiyat farkı ile ölçülemeyecek farklar var:
MARGARİNİN ZARARLARI
Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir.
Margarinde yağ asitleri çok yüksektir.
Margarin Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar.
Toplam kolesterolü ve LDL yi yükseltir (kötü kolesterol)
HDL yi düşürür (iyi kolesterol)
Kanser riskini beş katına çıkarır.
Anne sütünün kalitesini düşürür.
Bağışıklık sistemini zayıflatır.
İnsülin tepkisini düşürür.
Tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.
Her ikisi de hemen hemen ayni kaloriye sahiptir.
Margarinde yağ asitleri çok yüksektir.
Margarin Koroner kalp hastalığı riskini üçe katlar.
Toplam kolesterolü ve LDL yi yükseltir (kötü kolesterol)
HDL yi düşürür (iyi kolesterol)
Kanser riskini beş katına çıkarır.
Anne sütünün kalitesini düşürür.
Bağışıklık sistemini zayıflatır.
İnsülin tepkisini düşürür.
Tereyağı ile karşılaştırılınca margarin yemek kadınlarda kalp hastalığına yakalanma olasılığını %53 artırıyor.
Margarin plastik olmasına sadece bir malzeme uzaklıkta... ve renklerin yanı sıra 27 malzeme de vardır!
TEREYAĞININ YARARLARI
Tereyağı yemek, yiyeceklerdeki diğer besin öğelerinin emilimini artırıyor.
En iyi A vitamini kaynağıdır.
Lesitinden zengindir.
Yüksek oranda antioksidan (kolesterol, A vit, E vit, selenyum) içerir.
İyi bir iyot kaynağıdır.
Konjuge linolenik asitten (CLA)zengin olduğu için, antienflamatuvar, antiallerjik ve antikansorejenik etkileri vardır.
Diş çürükleri ve osteoporoz riskini azaltır.
Maküler dejenerasyonu azaltır (lutein)
Yüksek kolesterolü azaltır (kolin)
Bellek ve öğrenme kapasitesini artırır (kolin)
Asetilkolini artırır
Çinko içeriği yüksektir
Magnezyum içeriği yüksektir
Omega-3’ten zengindir.
A, D, K vitaminleri, demir, selenyum, riboflavin, ve niasinden zengindir.
DOĞAL ÜRÜN KARINCA TESTİ ile kendi gözlerinizle görün :P
Bir deneme de haydi sen yap :P
Bir kutu margarin al ve garajda ya da bazı yerlerde açık bırak.
Birkaç gün sonra, birkaç detayı fark edersiniz:
- bir sinek bile yok, o sıkıcı küçük meyve sinekler bile, yanına bile gelmez
- bir sinek bile yok, o sıkıcı küçük meyve sinekler bile, yanına bile gelmez
(bu durum sana bir şey söylemek zorunda...)
- margarin kokusu bozulmaz veya değişmez, çünkü hiçbir değeri yoktur.
- margarin kokusu bozulmaz veya değişmez, çünkü hiçbir değeri yoktur.
Ve
üzerinde hiçbir bakteri oluşmaz: Ne mantar, ne de küf, ne de çürüme...
O küçük
mikroorganizmalar bile ??? Neden?
Çünkü margarin
neredeyse plastik.
Çin işi şöyle diyor:
Seninle değerli bir şey paylaşan var mı durup dururken ...
Amerika neden böyle büyük bir yatırımı yapsın ??
tereyağ gibi bir güzellik var mı yaa
YanıtlaSilşöyle ekmeğe sürüp yemeye bayılırımmm
sütümü sokaktan alır tereyağımı da yaparım oohh miss😋😋
sanırım acıktım ben yemek yemeye kaçıyorum 😅😋
ay sorma yani sağlıklı olması bir yana lezzeti bile daha güzel
Silüstüne birde kaşar loru yada tulum peyniri rica ediyim :)
istersen gel bal da var