İDDİALIYIM; Sebze yemeyene bile bu lezzet afiyetle yedirtir :)
Malzemeler
İÇ HARCI:
- 4-5 yufka
- Yarım kilo pırasa
- 2 tane havuç
- 1 bardak kaşar loru peynir
- 2 kaşık tereyağ / az tuz
YUFKA HARCI:
- 1 tane yumurta
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- Az tuz
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
- Yarım su bardağı yoğurt
- Tuz, karabiber, pul biber
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- Çörek otu / Susam
Hazırlanışı
- Önce iç harcını hazırlıyoruz; Pırasalarınızı yıkayıp, ince dilimleyin, havuçlarınızı soyup rendeleyin, wok tava ve tereyağ ile soteliyoruz. tercihen sıvı yağ da kullanılabilir. İyice pişince ateşten kenara alın soğuması için ve tuz, biber, 1 su bardağı loru da içine karıştırıp dinlenmeye bırakın.
- Yufka harcını hazırlıyorum; ve yukamızı 8e bölerek üçgenlerin içine kaşık veya yumurta sürme spatulasıyla yufkanın içine harç koymadan bu sosumu sürüyorum. Hem lezzetli hem yumuşak olmasını sağlıyor.
- Üçgen yufkalarımızı rulo şeklinde sarıp gül böreklerimizi hazırlıyoruz. Tüm yufkamız bitene kadar :)
- Üzeri için yoğurtlu sosumuzu hazırlayarak bütün tepsiye dizdiğimiz gül böreklerimizin üzerine yayıyoruz, suma ve çörek otu bence olmazsa olmazı !
- Önceden ısınmış 190 derece fırında pişirebilirisiniz. Afiyet Bal şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder