Kek kalıbını yağlayıp içine susam sererek de tercih edebilirsiniz ...
ama çocuklara çikolatalı yapıp, tahin yedirdiğim çok oluyor :)
Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 buçuk su bardağı toz şeker
- 125ml 1 büyük çay bardağı tahin
- 2 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı elenmiş un
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1-2 damla limon suyu
- Kekin klasik baş adımı yumurta ve şekeri iyice çırpıyorsunuz,
- Süt, tahin ve sıvı yağı, ekleyip çok kısa çırptıktan sonra
- vanilya – kabartma tozu ve tarçını ekleyerek karıştırmaya devam ediyorsunuz.
- Unu ilave ettiğimizde akışkan ve çok katı olmayan tam kek kıvamında olması gerekiyor
- (bazen kullanılan bardak/kaşık ölçüleri farklı
kullanıyorsunuz :)))
- Tarifimiz normal şartlarda sadece bu kadar ve çok lezzetli.
- Kalıbınızın içini yağlayıp susam serpince çok farklı ve yakışan bir görseli oluyor.
- Ama mevzu 15 tatilde çocuklarla aktivite olunca,
içine kakao katıp! çikolatalı sevdikleri için tahini de afiyetle yediririz biz anneler :) - 160 derecede pişirebilirisiniz, sevgiler, afiyet, bal, şeker olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder