Bal kabağı meyvesi içerisinde A, C ve E vitaminlerini barındıran besleyici bir besindir,
Tadını da tahinli cevizli öyle seviyorum ki :)
***Püf Noktası: BAL KABAĞINI 1 GECE ÖNCEDEN PİŞİRİYORUM
Sabahtan 2kilo kabak için 2,5kg şeker üzerine döküp bekletiyorum.
Sonra gece pişiriyorum, suyunu salıyor tam kıvam alınca vanilya + karanfil ekleyerek kapatıyorum.
Bu şekilode bol tahinli cevizli servis yaparak yiyebilirsiniz :)
İrmikli Balkabağı Tatlısı tarifime gelirsek;
9 kaşık irmik
9 kaşık şeker
1 kilo süt
1 tane vanilya
1 kaşık tereyağ
2 çorba kaşığı hindistan cevizi (isteyen koyabilir tercihe kalmış)
İlk önce sütlü irmik tabanımızı hazırlıyorum, iyice karıştırın.Ocağa alın.
Pişmeye yakın katılaşır biraz o zaman tereyağı ekleyip iyice karıştırın ve tart kabımıza dökelim ve soğuması için dolaba koyun.
Bu tür basit sütlü tatlılar çocuklar için iyi oluyor 😘.
Kaşık dolusu nişasta, su ve şekeri pişiriyoruz, sürekli karıştırın, ev yapımı jöle yapıyoruz.
İyice soğuduktan sonra tart kabında irmiğimiz terse çevirin ve içine dün akşam pişirdiğimiz balkabağına rondodan geçirip içine döküyoruz.
Ben süslemek için ceviz tercih ettim, ykışıyor, tavsiye ederim, Afiyet, bal, şifa olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder