Yalova Termal Şifalı Kaplıcaları - Sultan Banyo

Dünyada sağlık turizmi giderek önem kazanıyor ...

 İstanbul'a Yenikapı'dan Feribotla 1saat 15 dk. uzaklıkta 

araçla köprüden 1 buçuk saatte gidebileceğiniz şifa kaynağı sıcacık bir ortamdan bahsedelim ...

Yalova merkeze 12 km. mesafede ve minibüs kalkmaktadır... 

Biz bu hafta ufacık bir kaçamak yaptık :)

özellikle sonbahar kış aylarında tavsiye ediyorum .... 

 


Yalova Termal Kaplıcalarının Hikayesi Nedir ?


Termal ilçesinde bulunan kaplıcaların milattan önce 2000 yılında meydana gelen 
bir deprem sonrasında ortaya çıktığı bilinmektedir. 
Bu dönemden sonra sürekli ilgi odağı olan Termal ilçesi, özellikle Romalılar döneminde çok daha meşhur olmuştur. 
Farklı kaynaklarda yer alan bilgilere göre yerin altından çıkan sıcak su ve buhar, 
o dönemki insanların burada yeraltı tanrısı yaşadığına inanmasına neden olmuştur. 
Romalıların ardından Bizans hakimiyetine giren Termal ilçesine ilk hamam bu dönemde yaptırılmıştır.


Yalova hem memleketim hem yakında nefes alacağım bir tatil, sağlık ve turizm merkezi .
Hava ne kadar soğuk desekte; 
ulu kocaman çınarlar arasında yol alırken bu mis gibi hava harika geliyor.
yazın görseniz yemyeşil birde :)

Hayrettin Karaca tarafından, 1980 yılında 13,5 hektar arazi üzerinde kurulan koleksiyon 
Türkiye'nin ilk ağaç müzesi Karaca Arboretumu da buradadır.
 Bugün yaklaşık 7000 civarında değişik bitki türü ile harika peyzaja sahiptir.



Yalova Termal, 
T.C. SAĞLIK BAKANLIĞI TERMAL İŞLETME İDARESİ tarafından işletilmektedir.

Kalsiyum, Sülfatlı Ve Florürlü Miks Termomineral Sular Sınıfındandır. 
Toplam Mineralizasyonu Yaklaşık 1500 Mg/L Düzeyindedir. 
Ayrıca Kaplıca Suyu Renksiz, Berrak Ve Tatlıcadır. 
1911 Yılında Roma'da Yapılan Kaplıcalar Yarışmasında "Suları Faydalı En İyi Kaplıca" Ödülünü Almıştır.

Yalova Termal Suyunun Termal Havuz ve Kurşunlu Hamamı, Banyo Kürleri, 

Özellikle Romatizmal Hastalıklarda Etkilidir.  

Girişten sonra biraz ilerledikçe tarihi Termal Kaplıcaları ve Bembeyaz Çınar otel sizi karşılıyor,  

Sağlık Bakanlığı Çalışanları İçin %50 İndirim Uygulanmaktadır.
Tesisin Şifalı Suları Hatta bu kış çekilen fotoğrafı Dünyaca Ünlüdür.

 

 
Yalova Atatürk’ün benim kentimdir dediği;
Termal'de pek çok defa gelerek yazlık başkent olarak kullandığı 
1929’da 35 günde tamamlanan Atatürk Köşkü’nü gezebilirsiniz (ücretli)

Tam meydanında kurulan ve muhteşem sultan kostümleri 
hatta rengarenk papağanlarla fotoğraf çektirebilirsiniz. 


İlk misafiri Mustafa Kemal Atatürk olan tarihi Limak otel muhteşeme ama söylemeden geçemicem .



 

Aslında çok fotoğraf çekmek isterdim 
ama kendim yürüyüşe dalmışım, bu sefer gözlerim benim için kaydetti anı...
Yine de netten buraya dair güzel noktaların hepsini toparladım sizlere ... 



Biz sıklıkla :) 
Sultan Abdülmecid'in 
Bezm-i Alem Valide Sultan 'ın romatizma ağrılarına iyi gelince ilgi gören
Valide Hamamı’nın yanında Sultan Banyo'yı tercih ediyoruz... 
Aile banyoları var ücreti 2 kişi+çocuk için 60 tl. 


Bir nefes şu hayat !

Sevgilerimle ...



 

 

Kırmızı Kadife Browni - Çilek ve Çikolatanın Muhteşem AŞK 'ı




Kırmızı Kadife Browni 

. ♥ Çilek ve Çikolatanın Muhteşem AŞK 'ı  ♥ .


    Oda sıcaklığında 200 tereyağı,
     1,5 su bardağı toz şeker 
     4 yumurta,
     Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası (isteğe bağlı)
     1 pk. vanilya
     1 pk. kabartma tozu
     1 pk. bitter veya sütlü çikolata (tercihinize göre)
     6 yemek kaşığı kakao
     1 su bardağı çilekli süt veya yoğurt
     1 su bardağı kırılmış ceviz
     2 1/2 su bardağı un 

- bal kıvamında olacak 
(isterseniz çileği içine isterseni süsleme için kullanın...)

  Üzeri İçin: Kaymaklı Krem Şanti 
  1kase küçük parçalanmış çilek
  Antep fıstığı - Hindistan cevizi
    
  

Hazırlanışı : 

     
Öncelikle gıda boyası sağlık açısından uygun değil 
vs. söylemler nedeniyle kullanımını tercihinize bırakıyorum, 
ama bu muhteşem görünüm için şart....

Fırını 175C'ye getirin. 23-24cmlik kek kalıbını yağlayın. 



  1. Yumurta ile şekeri çıparak köpürene kadar çırparak başlıyorum, gıda boyasını, yağ ve vanilyayı ilave ediyoruz,  
  2. iyice karıştırmaya devam.... 
  3. Çilekli olacakya tam anlamıyla içine süt/yoğurt karışmımızı da koyalım ve devam karıştırınnn, son Erimiş çikolatamızı ilave ediyorum...
  4. Un, kakao, kabartma tozu ve tuzu ayrı bir yerde karıştırın derler ama ben Yavaş yavaş yumurtalı karışıma ilave edip karışımın özleşmesini sağlıyorum. 
  5. Ve cevizleri ilave edip karışımı kalıba dökün.  
  6. Fırında 20-25 dakika pişirin. (ben 25 dakikadan sonra 150C'ye alıp çok az bir süre daha -kürdan temiz çıkana kadar- pişiririm.) 
Kalıptan çıkarmadan telin üzerinde tamamen soğutun. 
Soğuyunca servis tabağına alın. 
Kaymaklı krem şanti ve çilek/antep fıstığı/hindistan cevizi ile süsleyip dondurma eşliğinde servis yapın. 
Afiyet Olsun 



Alternatif sunum için küçük kalpler arasına krema/krem şanti uygulayabilirsiniz;

Hatta :)

Yine üzerine krem şanti/krema uygulayıp çilek ve çikolata ile pasta gibi de harika bir sunum elde edebilirsiniz..

Öpüyorum; Sevgiler... 

  






Pantone Renk Enstitüsü 2020 Yılının Rengi olarak Klasik Mavi'yi Seçti

Pantone En büyük Renk enstitüsü diyebilirim, 

Yaklaşık 20 yıldan bu yana her sene yılın rengini belirliyor. 
Sonrasında moda, mobilya, makyaj takı, teknoloji artık aklınıza ne gelirse her şekilde hayatımıza giriyor...
Özellikle tasarım ve reklam firmaları bu konuda çok çalışkanlar tebrik ediyor;
çokkk güzel pazarlıyorlar :)))


Bu yıl da Pantone Renk Enstitüsü geçmişte olduğu gibi 
2020’nin renk tonuna sahip eşyalar piyasaya sürmek için FedEx, Adobe ve The Inside ile ortak çalışmalar gerçekleştirecek.

19-4052 klasik maviyi; 

tarz bir süreklilik ve güven; her zaman itimat edebileceğimiz, elle tutulur ve güven telkin eden bir ton” sözleriyle değerlendirdi.

Hakikaten böyle güzel bir koltuğa dokunasım geldi, hissetmeliyim de !

Beyaz - Gri - Çimen Yeşil - Siyah ile ortak kontrastlarla da hayatınıza sokabilirsiniz.
Benim şahsen örnekler çok hoşuma gitti .



Mobilya biraz ciddi bir değişim diyorsanız 
Gündemi takip ediyorum bende imajı oluşturmak adına daha küçük dokunuşlar atalım :)




Bu rengi çok severim, 
Kabanım, elbisem, makyajım vs. çok da tercih ederim,
şimdi ipek şantuktan olan mavi abiye elbiseme anne kız kombin yapmak adına kızıma da dikeceğim :)
Sizinle küçük dikiş çalışmalarımdan da paylaşırım yine ...




 

Daha büyük maviler de var hayatımıza sokmak isteyeceğimiz...
rüyalar büyük olsun :)


Bu Dünya'da Her Şey KİRALIK; Sadece Sırayla Sahipleniyoruz ...


Bu dünyada hiçbir şey bizim değil.


Her şey KİRALIK .



Oturduğumuz evler.

Kullandığımız arabalar.
Arsalar, makamlar, satın aldığımız eşyalar,

Kazandığımız paralar her şey işte !

Hatta, Annem, Babam, Kardeşim, Çocuklarımız bile ...
Sırayla satın alıyoruz, sonra ya değiştiriyoruz, ya satıyoruz, yada ölümle !
bizden başkasına geçiyor
ya sonra... 


Hayatta durmadan yaptığımız bu koşuşturmaca, kavga niye ?
der gibiyim şimdi içimden..

Nasıl bir döngünün içindeyim şu koca dünyada hiç sorguladınız mı kendinizi,

sırayla sahipleniyoruz aslında, 
ben göçünce de bu hayattan başka biri bahacak belki bu pencereden... 
tüm canlılar sırayla toprak olucak değil mi? 

Satıcı, kiracı .... 

Ey En Büyük Emlakçı :)



Ömürlerin kıymetini bilelim dostlar,

kalp kırmayalım mesela;
(Ya o kalp Rabbim katında çok seviliyorsa! (hiç korkmuyormusunuz))

çok iyilik edin mesela;
İnanın ardımızdan gelen en büyük huzur -hayırlı dua!

çok gezin mesela;
yarına nasip olacak mı o yerlere gitmek !

çok ibadet edin mesela;
eksik oruçlarınız, namazınız, zikirlerimiz vardır eksik dünlerden :(
çok huzurlu olun az nefes alın mesela :)
aldığımız her nefes sayılı, stresle sinirle çok soluyarak kalbimizin sayısını azaltmayın :)

sonuçta;

herkesin işini ne kadar yaparsan o kadar iyisin bu hayatta !!!



kendinizle sohbet edin mesela
vakti bilmiyoruz bu dünyadan yolculuğun, 
ya az kaldıysa 
acaba yapmak istedikleri var mı gitmeden ? aklında kalanları?
çok sevdiklerimden biri gidiyor yine bugün ...




Bir gün şehrin ileri gelenlerinden birine sormuslar:


“ Üstadım! 

Ben öldükten sonra evimin kapısına koyacakları levhaya sence ne yazarlar ?


-Üstad büyük bir ciddiyetle cevap verir ?


“KİRALIK EV ! ..”

MUTFAK DOLABI YENİLEME BOYAMA PROJESİ - DIY : Cadence Hybrit Multisurfaces





  Felsefem ! Atmıyoruz, Yeniliyoruz ...

Her geçen gün daha fazla tüketiyoruz herşeyi, En çok da Sevgiyi, Saygıyı, Emeği, Zamanı...


Merhaba dostlarım;
Özellikle Hobi, Dekorasyon hatta el sanatlarına dair sitelerde, instagramda 
hatta kurslarda 
son dönemde yaygın şekilde alışverişi-yeni tüketimini azaltan, yenilemeye-geri dönüşüme dair bir akım var.

Kendi adıma ne yapabilirim beni daha mutlu edecek diye düşünürken; 
ilk sırada kesinlikle mutfaktan başlamalıyım diye karar verdim... 
Akrilik Membran Mutfak dolabım daha çok yeni 4-5 yıllık ve en ufak deformasyonu yok, 
kapakların çok parlak renk dokuda olması hoşuma gidiyordu :( 
ama şu kapakların haline bakar mısınız !!!
Güneş gören alan diyordum başta ama zamanla yayılarak artan bir sararma başladı .
 

Üstelik tek benim değil tüm apartmandaki bayanlarda bu durumdan mutsuzdu .
 


Araştırmalarım sonucunda  
Cadence Hybrit Multisurfaces boyalarını tercih ettim, 
bu bir reklam yazısı değildir ! 
Ahşap, seramik, polyester, kumaş, deri, metal, duvar, dolap, plastik tüm yüzeyler için 
kullanılabilen özelliğe sahipler. 
Astar ve zımpara da gerektirmiyor.

  

Gerekli malzemeleri size tek kolajda hazırladım :

 

 Uygulama sırası açısından videoyu da ekliyorum.

 

 

👆 Bunlar da Cadence en atlı beyaz tonları...

 

BİZ Pak beyaz (500 ml. H002) seçtik, 
krem tonajı yakalayabilmek adına içine Taffy (120ml. H005) ekledim, 
dil çubuğu yardımıyla kapaklı yoğurt kabı içinde yaklaşık 10 dk. renklerin iyice özdeşip karıştırın.
1. olarak kapaklarınızın kuluplarını - ardından da dolap kapaklarınızı yerlerinden sökün,
gazete üzerinde boyayabiliyorsunuz, damlamıyor bile :)
2. aşama da ilk olarak  hazırladığınız boyadan ilk katı rulomuza sünger fırçasını takarak atıyoruz,
çabuk kuruyor 1 saat yeterli,
3. aşama kuruduktan sonra 2.kat boyayı atıyorsunuz...
yine 1 saat kurumaya bırakıyorsunuz,
3.kat son kat boya için saten fırça başını takıp atın, daha pürüzsüz bir doku oluşmasını sağlıyor...
1 saat kurumaya bırakmayı unutmayın !
 Şimdi sıra vernikte ...
4. kat için kadife vernik fırsaçısını takarak parlak verniğinizi sürüyorsunuz, 1er hafta arayla 2kat verdik attık...

Bu kadar kolaymış :)



 Sizde acaba yapabilirmiyim diye korkmayın çekinmeyin;
aydınlanan mutfaklar için herkes yapıyor
BEN DE YAPARIM 👍 ...

Hadi kolay gelsin...
 
NOT: Şimdi aklım fayanslarda ?


 

 

 




👍 PIRASALI HAVUÇLU GÜL BÖREĞİ <--- Pırasa yemeyene bile yediririm

 

İDDİALIYIM; Sebze yemeyene bile bu lezzet afiyetle yedirtir :)

 

Malzemeler

İÇ HARCI:
  • 4-5 yufka
  • Yarım kilo pırasa
  • 2 tane havuç
  • 1 bardak kaşar loru peynir
  • 2 kaşık tereyağ / az tuz
YUFKA HARCI:
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Az tuz
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Çörek otu / Susam

Hazırlanışı

  1. Önce iç harcını hazırlıyoruz; Pırasalarınızı yıkayıp, ince dilimleyin, havuçlarınızı soyup rendeleyin, wok tava ve tereyağ ile soteliyoruz. tercihen sıvı yağ da kullanılabilir. İyice pişince ateşten kenara alın soğuması için ve tuz, biber, 1 su bardağı loru da içine karıştırıp dinlenmeye bırakın.
  2. Yufka harcını hazırlıyorum; ve yukamızı 8e bölerek üçgenlerin içine kaşık veya yumurta sürme spatulasıyla yufkanın içine harç koymadan bu sosumu sürüyorum. Hem lezzetli hem yumuşak olmasını sağlıyor.
  3. Üçgen yufkalarımızı rulo şeklinde sarıp gül böreklerimizi hazırlıyoruz. Tüm yufkamız bitene kadar :)
  4. Üzeri için yoğurtlu sosumuzu hazırlayarak bütün tepsiye dizdiğimiz gül böreklerimizin üzerine yayıyoruz, suma ve çörek otu bence olmazsa olmazı !
  5. Önceden ısınmış 190 derece fırında pişirebilirisiniz. Afiyet Bal şeker olsun
 



KADIN : Vahit TUNA / İSİMSİZ

Bunlar ne diyeceksiniz ??

Neden o kadar ayakkabıyı asmışlar duvara ?

Tam 440 çift !

 "Ölen kişilerin ayakkabılarının evlerinin kapısının önüne bırakılması 

geleneğine de işaret eden bu çalışma, kadına yönelik şiddetin hafızasını tutarak sokağa taşıyor;

 kamusal bir tartışma ve bilinçlenme için bir aracı olma görevi üstleniyor."

 

2018 yılında erkekler tarafından Öldürülen 440 kadını temsil ediyor bu yapıt (Anıt) !!! 

Evlenene kadar canım cicim de sonra bu öfke neden oluyor !
 
Görüp, 
Görmezden gelemedim :(
 
Ölmediler, 
Hepsi sadece 2018'de öldürüldüler.


Bomba bir Lezzet OREO'lu MAGNOLİA



Böyle Güzelini Yemediniz – Bomba Oreo’lu Magnolia

Malzemeler:

  • Üzeri için 3 Ad.
  • kalanı içine koymak için 17Ad. (20 adet oreo bisküvi)
  • Ceviz
  • Süslemek için hindistan cevizi ve damla çikolata

  • (Ben bebek maması kıvamında sevmeyenlerdenim, biraz damak tadı arıyorum tatlılarda :)

  • KREMA MALZEMELERİMİZ:
  • 1 litre süt
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 kaşık irmik
  • 2 dolu yemek kaşığı un

  • 1 poşet kaymak tadında krem şanti

Sanki fransız tariflerini andırıyor bu tad bana.


Hazırlanışı :
  1. Kremasının malzemelerin güzelce pişirelim, altı yapışmamaıs gerekiyor karıştırmayı ihmal etmeyin lütfen.
  2. Pişen pudingimiz soğuduğunu anladığınızda krem şanti paketimizi ilave edelim, iyice çırparak ekliyorum, mikserle çekinmeden çıpın.
  3. Hazırladığımız pudingi servis kadehlerimize zemin olarak koyabilirsiniz, 2. kat olarak iri parçalanmış Oreo bisküvilerimiz ve cevizleri ekleyelim. Güzel bir sunum elde edebilmeniz için bunları bardakların kenarına doğru görünmesini sağlayın.
  4. Üzerine kalan pudingi de döktük mü işlem tamam !
  5. Zevkle süsleme kısmında sıra, Oreo bisküvileri kremasından çevirerek ayıralım, damla çikolatalar ve ceviz, hisdistan cevizi eşliğinde sunabilirsiniz
  6. Unutmayın en az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor :)

Afiyet, Bal, Şeker Olsun. 




 

Ne güzel bir gün Hem MEVLİD KANDİLİ & Hem CUMA


Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili, 

İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi

 İslam dininin Peygamberi Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesidir...

Güllerin Efendisinin bugün Doğum Günü :) 

 

bu güzel gecede en basitinden Peygamber Efendimize birçok şekilde salat ü selam getirilebilir.

 

En kısa şekli ile selam: "Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rasulallah"

Anlamı: "Salât ve selâm Sen’in üzerine olsun, Ey Allah’ın Rasûlü!"
Doğum günün kutlu olsun Efendim


Kandiller; 
ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de 
daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Kandil Geceleri sayesinde; 
ruhumuzun öze dönüşüne,
Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişimize dua ile bir fırsattır, 
Günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın en güzel vaktidir, 
bu dünya; herşey geçici ....
kalıcı olanı fark etmenin zamanıdır bu mübare geceler, 
iyilikle, sevgiyle, duayla, sözümüzü-gönül dünyamızı temizlemenin fırsatıdır,
Geldiii kutlu zaman .

Selam ve dua ile ...




İBB. Sosyal Tesis Şefinden ENFES BALIK ÇORBASI Tarifi

Kremalı Mantarlı Balık çorbasını çok severim ...

Mevsiminde 19 çeşit balığı 

İstanbul Halkının sofralarına sunan tesislerimizide sık sık giderim

Yakınlık açısından Kasımpaşa ve Haliç Tesislerinin yeri bir başka. 

 

Tesis yönetimi, restoran, lezzet, ortamın güvenirliği her zaman bana sıcak geliyor.
Mutfağın amirali ise balık yemeklerinin efendisi Chef Saadettin Yıldırım. 
direk kendi ağzında o muhteşem tarifi de paylaşıyorum sizinle
E artık akşama balık çorbası yaparız :)
Hadi güvenle afiyet olsun. 

İstanbul halkından 10 puan alan Haliç Sosyal tesisleri sizi bekliyor.
 
  Malzemeler

1 adet fileto levrek balığı

1 adet havuç

1 adet orta boy patates

1 adet yeşil soğan

Yeterli miktarda dereotu

Yeterli miktarda maydanoz

50 gram mantar

1 tutam tuz

Yeterli miktarda limon suyu

100 gram margarin

Önce margarini eritin, küp küp doğranmış havuçları ekleyelim, 

kavurmya soğan ve mantarla devam edelim. 

Sonra kavrulan sebzelere patates ve su boşaltın. 

Minik doğranmış balıklar ile çorbayı pişmeye bırakın.  

Terbiye Sosunu un, yumurta sarısı ve sütle yapıp üzerine ilave ediyorum ben, 

çorbaya son olarak, tuz, maydanoz ve dereotunu koyalımunutmayın, 

afiyet şifa olsun

 





TARİHİ EMİNÖNÜ BALIKÇILARI - TURŞUCU - OSMANLI LOKMA TATLI Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ???


Yolumuzu İstanbulu'un Fatih'in merkezine çeviriyorum bugün....

"Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu"

Ama Çok sevdiğim bir noktadan bahsetmek istiyorum size !

 

 “Balık-ekmek" bu bölgedeki kültürün bir parçası…

Her gidişimde de yemeden dönmem :)

 

 

“Tarihi yarımada ile ilgili 

İBB'nin bir düzenleme projesi kapsamında kaldırılmasından bahsediliyor, 

kabul de ediyorum hoş olmayan görüntülere de sahipler,

ama kaldırılmalarını da istemiyorum :(

 

 

Eminönü Meydanı ve balık ekmek tekneleri eski sinema filmlerinden tutun,

  turistlerin bile ziyaretlerinden fotoğraf karelerine kadar olmazsa olmazlarından.

Yolu Eminönü'ne düşen herkesin miğdesine hayır diyemeyip, uğradığı, 

sallanan teknelerde verilen ızgara balık, turşu eşliğinde, salaş taburelerde oturan onca çeşit insanın ortak noktası.

Neşeli Günler filminde Adile Naşit ve Münir Özkul'u anmak misali sirkeli mi limonlu mu turşu olsun artık bilemem :P

Boğaza Bosfor bosfor diye bağıran çığırtkanlarda orada,

5 dk. bir masanıza gelip mendil satmak isteyen çocuklarda :)

Otobüslerine koşanlarda,

Martılar da ... 




 1 Kasım itibariyle teknelerin kaldırılması için İBB ihtarname göndermişti.  
Balıkçılarda kararı yargıya götürmüşler ve Mahkeme durdurulmasına karar vermiş, 
acaba proje vs. planlanıp mı bu aşamaya geçilseydi?
150 kişinin çalışıyor olması da sıkıntı kaç eve ekmek giriyor ?
Kimseyi savunmuyorum ! 
Sadece yapılacak birşey için daha planlı mı hareket etsekte böyle tepkiler almasak.


Yine de; 

bu güzel mekanın havasını seviyorum,

buradan denizi izlemeyi seviyorum,

oğlumla Galata Köprüsünde balık tutanları ziyareti seviyorum,

Ağzımızın tadı kaçmasın istiyorum, 

güzel yönde onlarla değişimi ve yenilenmeyi istiyorum.

 

Sıcacık Lokma tadında,

Şehr-i İstanbul'um dan Sevgilerimle...