Hem pratik hemde lezzetli bir tarifle karşınızdayım;
En çokta çocukların bayıldığı mantarı ister et yemeklerinizin ister makarnanın yanında servis yapabilirsiniz...
Yapılışı:
• Mantarları soyduktan veya iyice temizledikten sonra saplarını çıkaralım.• Mantarın saplarını çıkartıp boşluklara azıcık tereyağ, tuz ve toz biber ekleyip fırına sürün, suyunu bırakır gibi olunca rendelenmiş kaşar peyniri ilave edip tekrar fırınlayın...
• Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 20-25 dk pişirelim.
İsterseniz dilimleyip güveç tabağında da aynı işlemi yemek gibi de yapabilirsiniz, ben 2sine de bayılıyorum... Kolay gelsin.
Not:
Mantarların siyahlaşmasını isemiyorsanız limonlu suda bekletin.
Kaşarın üzerine ince kesilmiş domatesde koyabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder