Oğlumun okula yanına koymak için genelde akşam yapıyor annem :)Tadı kıvamı muhteşemdir...
Gün ışığı olmadığından, akşamları çektiğim resimlerim biraz koyu oluyor :(
Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı sade soda (soğuk olmasın oda sıcaklığında)
- 1 paket yaş pakmaya
- 1 yumurta ( beyazı içine sarısını üzerine kullanıyoruz)
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 4 tatlı kaşığı toz şeker
- 4 – 5 bardak un (yumuşak bir hamur olucak doğaçlama katıyorum açıkçası ölçüm biraz el kararı)
- 3-4 Adet büyük haşlanmış patates
- Maydanoz
Üzeri için : Çörekotu, susam
Hazırlanışı
- Pakmayayı, şeker ve süt ile karıştırıp 5 dakika bekletiyoruz.
- Maya biraz kabardıktan sonra maden suyu ve sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
- Sonra içine yumurta beyazı, tuz ilave ediyoruz.
- Yumuşak bir hamur kıvamı istiyorum hanımlar, azar azar unu ilave edip yoğurun hamurunuzu şimdi.
- Hamurun üzerini bir bezle kapatıp 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. (püf noktası !)
- Önceden haşladığımız patatesleri hazırlayalım bu sırada, soyup, ezip, içine maydanozu kıyın, 2 kaşık sıvı yağ ekleyelim.
- Mayalanan hamurumuzu hazırlayalım şimdi: mandalina büyüklüğünde koparıp tezgahta düzleştiriyoruz. içine bıçakla çizgiler kesince dışarıya fırlıyor iç harcı görüntü açısından bu şekli tercih ediyorum, sonra rulo sarıp düğüm atar gibi simit şekli veriyoruz.
- Yağlı kağıt üzerine dizerek, üzerini susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz. Artık önceden ısıtılmış 160-170 derece fırınımıza atabiliriz.
- Yıllardır Yiyen herkes çok seviyor, afiyet bal şeker olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder