Pantone Renk Enstitüsü 2020 Yılının Rengi olarak Klasik Mavi'yi Seçti

Pantone En büyük Renk enstitüsü diyebilirim, 

Yaklaşık 20 yıldan bu yana her sene yılın rengini belirliyor. 
Sonrasında moda, mobilya, makyaj takı, teknoloji artık aklınıza ne gelirse her şekilde hayatımıza giriyor...
Özellikle tasarım ve reklam firmaları bu konuda çok çalışkanlar tebrik ediyor;
çokkk güzel pazarlıyorlar :)))


Bu yıl da Pantone Renk Enstitüsü geçmişte olduğu gibi 
2020’nin renk tonuna sahip eşyalar piyasaya sürmek için FedEx, Adobe ve The Inside ile ortak çalışmalar gerçekleştirecek.

19-4052 klasik maviyi; 

tarz bir süreklilik ve güven; her zaman itimat edebileceğimiz, elle tutulur ve güven telkin eden bir ton” sözleriyle değerlendirdi.

Hakikaten böyle güzel bir koltuğa dokunasım geldi, hissetmeliyim de !

Beyaz - Gri - Çimen Yeşil - Siyah ile ortak kontrastlarla da hayatınıza sokabilirsiniz.
Benim şahsen örnekler çok hoşuma gitti .



Mobilya biraz ciddi bir değişim diyorsanız 
Gündemi takip ediyorum bende imajı oluşturmak adına daha küçük dokunuşlar atalım :)




Bu rengi çok severim, 
Kabanım, elbisem, makyajım vs. çok da tercih ederim,
şimdi ipek şantuktan olan mavi abiye elbiseme anne kız kombin yapmak adına kızıma da dikeceğim :)
Sizinle küçük dikiş çalışmalarımdan da paylaşırım yine ...




 

Daha büyük maviler de var hayatımıza sokmak isteyeceğimiz...
rüyalar büyük olsun :)


Bu Dünya'da Her Şey KİRALIK; Sadece Sırayla Sahipleniyoruz ...


Bu dünyada hiçbir şey bizim değil.


Her şey KİRALIK .



Oturduğumuz evler.

Kullandığımız arabalar.
Arsalar, makamlar, satın aldığımız eşyalar,

Kazandığımız paralar her şey işte !

Hatta, Annem, Babam, Kardeşim, Çocuklarımız bile ...
Sırayla satın alıyoruz, sonra ya değiştiriyoruz, ya satıyoruz, yada ölümle !
bizden başkasına geçiyor
ya sonra... 


Hayatta durmadan yaptığımız bu koşuşturmaca, kavga niye ?
der gibiyim şimdi içimden..

Nasıl bir döngünün içindeyim şu koca dünyada hiç sorguladınız mı kendinizi,

sırayla sahipleniyoruz aslında, 
ben göçünce de bu hayattan başka biri bahacak belki bu pencereden... 
tüm canlılar sırayla toprak olucak değil mi? 

Satıcı, kiracı .... 

Ey En Büyük Emlakçı :)



Ömürlerin kıymetini bilelim dostlar,

kalp kırmayalım mesela;
(Ya o kalp Rabbim katında çok seviliyorsa! (hiç korkmuyormusunuz))

çok iyilik edin mesela;
İnanın ardımızdan gelen en büyük huzur -hayırlı dua!

çok gezin mesela;
yarına nasip olacak mı o yerlere gitmek !

çok ibadet edin mesela;
eksik oruçlarınız, namazınız, zikirlerimiz vardır eksik dünlerden :(
çok huzurlu olun az nefes alın mesela :)
aldığımız her nefes sayılı, stresle sinirle çok soluyarak kalbimizin sayısını azaltmayın :)

sonuçta;

herkesin işini ne kadar yaparsan o kadar iyisin bu hayatta !!!



kendinizle sohbet edin mesela
vakti bilmiyoruz bu dünyadan yolculuğun, 
ya az kaldıysa 
acaba yapmak istedikleri var mı gitmeden ? aklında kalanları?
çok sevdiklerimden biri gidiyor yine bugün ...




Bir gün şehrin ileri gelenlerinden birine sormuslar:


“ Üstadım! 

Ben öldükten sonra evimin kapısına koyacakları levhaya sence ne yazarlar ?


-Üstad büyük bir ciddiyetle cevap verir ?


“KİRALIK EV ! ..”

MUTFAK DOLABI YENİLEME BOYAMA PROJESİ - DIY : Cadence Hybrit Multisurfaces





  Felsefem ! Atmıyoruz, Yeniliyoruz ...

Her geçen gün daha fazla tüketiyoruz herşeyi, En çok da Sevgiyi, Saygıyı, Emeği, Zamanı...


Merhaba dostlarım;
Özellikle Hobi, Dekorasyon hatta el sanatlarına dair sitelerde, instagramda 
hatta kurslarda 
son dönemde yaygın şekilde alışverişi-yeni tüketimini azaltan, yenilemeye-geri dönüşüme dair bir akım var.

Kendi adıma ne yapabilirim beni daha mutlu edecek diye düşünürken; 
ilk sırada kesinlikle mutfaktan başlamalıyım diye karar verdim... 
Akrilik Membran Mutfak dolabım daha çok yeni 4-5 yıllık ve en ufak deformasyonu yok, 
kapakların çok parlak renk dokuda olması hoşuma gidiyordu :( 
ama şu kapakların haline bakar mısınız !!!
Güneş gören alan diyordum başta ama zamanla yayılarak artan bir sararma başladı .
 

Üstelik tek benim değil tüm apartmandaki bayanlarda bu durumdan mutsuzdu .
 


Araştırmalarım sonucunda  
Cadence Hybrit Multisurfaces boyalarını tercih ettim, 
bu bir reklam yazısı değildir ! 
Ahşap, seramik, polyester, kumaş, deri, metal, duvar, dolap, plastik tüm yüzeyler için 
kullanılabilen özelliğe sahipler. 
Astar ve zımpara da gerektirmiyor.

  

Gerekli malzemeleri size tek kolajda hazırladım :

 

 Uygulama sırası açısından videoyu da ekliyorum.

 

 

👆 Bunlar da Cadence en atlı beyaz tonları...

 

BİZ Pak beyaz (500 ml. H002) seçtik, 
krem tonajı yakalayabilmek adına içine Taffy (120ml. H005) ekledim, 
dil çubuğu yardımıyla kapaklı yoğurt kabı içinde yaklaşık 10 dk. renklerin iyice özdeşip karıştırın.
1. olarak kapaklarınızın kuluplarını - ardından da dolap kapaklarınızı yerlerinden sökün,
gazete üzerinde boyayabiliyorsunuz, damlamıyor bile :)
2. aşama da ilk olarak  hazırladığınız boyadan ilk katı rulomuza sünger fırçasını takarak atıyoruz,
çabuk kuruyor 1 saat yeterli,
3. aşama kuruduktan sonra 2.kat boyayı atıyorsunuz...
yine 1 saat kurumaya bırakıyorsunuz,
3.kat son kat boya için saten fırça başını takıp atın, daha pürüzsüz bir doku oluşmasını sağlıyor...
1 saat kurumaya bırakmayı unutmayın !
 Şimdi sıra vernikte ...
4. kat için kadife vernik fırsaçısını takarak parlak verniğinizi sürüyorsunuz, 1er hafta arayla 2kat verdik attık...

Bu kadar kolaymış :)



 Sizde acaba yapabilirmiyim diye korkmayın çekinmeyin;
aydınlanan mutfaklar için herkes yapıyor
BEN DE YAPARIM 👍 ...

Hadi kolay gelsin...
 
NOT: Şimdi aklım fayanslarda ?


 

 

 




👍 PIRASALI HAVUÇLU GÜL BÖREĞİ <--- Pırasa yemeyene bile yediririm

 

İDDİALIYIM; Sebze yemeyene bile bu lezzet afiyetle yedirtir :)

 

Malzemeler

İÇ HARCI:
  • 4-5 yufka
  • Yarım kilo pırasa
  • 2 tane havuç
  • 1 bardak kaşar loru peynir
  • 2 kaşık tereyağ / az tuz
YUFKA HARCI:
  • 1 tane yumurta
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • Az tuz
ÜZERİNE SÜRMEK İÇİN:
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • Tuz, karabiber, pul biber
  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • Çörek otu / Susam

Hazırlanışı

  1. Önce iç harcını hazırlıyoruz; Pırasalarınızı yıkayıp, ince dilimleyin, havuçlarınızı soyup rendeleyin, wok tava ve tereyağ ile soteliyoruz. tercihen sıvı yağ da kullanılabilir. İyice pişince ateşten kenara alın soğuması için ve tuz, biber, 1 su bardağı loru da içine karıştırıp dinlenmeye bırakın.
  2. Yufka harcını hazırlıyorum; ve yukamızı 8e bölerek üçgenlerin içine kaşık veya yumurta sürme spatulasıyla yufkanın içine harç koymadan bu sosumu sürüyorum. Hem lezzetli hem yumuşak olmasını sağlıyor.
  3. Üçgen yufkalarımızı rulo şeklinde sarıp gül böreklerimizi hazırlıyoruz. Tüm yufkamız bitene kadar :)
  4. Üzeri için yoğurtlu sosumuzu hazırlayarak bütün tepsiye dizdiğimiz gül böreklerimizin üzerine yayıyoruz, suma ve çörek otu bence olmazsa olmazı !
  5. Önceden ısınmış 190 derece fırında pişirebilirisiniz. Afiyet Bal şeker olsun
 



KADIN : Vahit TUNA / İSİMSİZ

Bunlar ne diyeceksiniz ??

Neden o kadar ayakkabıyı asmışlar duvara ?

Tam 440 çift !

 "Ölen kişilerin ayakkabılarının evlerinin kapısının önüne bırakılması 

geleneğine de işaret eden bu çalışma, kadına yönelik şiddetin hafızasını tutarak sokağa taşıyor;

 kamusal bir tartışma ve bilinçlenme için bir aracı olma görevi üstleniyor."

 

2018 yılında erkekler tarafından Öldürülen 440 kadını temsil ediyor bu yapıt (Anıt) !!! 

Evlenene kadar canım cicim de sonra bu öfke neden oluyor !
 
Görüp, 
Görmezden gelemedim :(
 
Ölmediler, 
Hepsi sadece 2018'de öldürüldüler.


Bomba bir Lezzet OREO'lu MAGNOLİA



Böyle Güzelini Yemediniz – Bomba Oreo’lu Magnolia

Malzemeler:

  • Üzeri için 3 Ad.
  • kalanı içine koymak için 17Ad. (20 adet oreo bisküvi)
  • Ceviz
  • Süslemek için hindistan cevizi ve damla çikolata

  • (Ben bebek maması kıvamında sevmeyenlerdenim, biraz damak tadı arıyorum tatlılarda :)

  • KREMA MALZEMELERİMİZ:
  • 1 litre süt
  • 1 büyük çay bardağı şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 dolu yemek kaşığı nişasta
  • 2 kaşık irmik
  • 2 dolu yemek kaşığı un

  • 1 poşet kaymak tadında krem şanti

Sanki fransız tariflerini andırıyor bu tad bana.


Hazırlanışı :
  1. Kremasının malzemelerin güzelce pişirelim, altı yapışmamaıs gerekiyor karıştırmayı ihmal etmeyin lütfen.
  2. Pişen pudingimiz soğuduğunu anladığınızda krem şanti paketimizi ilave edelim, iyice çırparak ekliyorum, mikserle çekinmeden çıpın.
  3. Hazırladığımız pudingi servis kadehlerimize zemin olarak koyabilirsiniz, 2. kat olarak iri parçalanmış Oreo bisküvilerimiz ve cevizleri ekleyelim. Güzel bir sunum elde edebilmeniz için bunları bardakların kenarına doğru görünmesini sağlayın.
  4. Üzerine kalan pudingi de döktük mü işlem tamam !
  5. Zevkle süsleme kısmında sıra, Oreo bisküvileri kremasından çevirerek ayıralım, damla çikolatalar ve ceviz, hisdistan cevizi eşliğinde sunabilirsiniz
  6. Unutmayın en az 2 saat buzdolabında beklemesi gerekiyor :)

Afiyet, Bal, Şeker Olsun. 




 

Ne güzel bir gün Hem MEVLİD KANDİLİ & Hem CUMA


Mevlid Kandili ya da Veladet Kandili, 

İnsanı insan yapan bütün güzelliklerin toplandığı rahmet elçisi

 İslam dininin Peygamberi Muhammed bin Abdullah'ın doğum gecesidir...

Güllerin Efendisinin bugün Doğum Günü :) 

 

bu güzel gecede en basitinden Peygamber Efendimize birçok şekilde salat ü selam getirilebilir.

 

En kısa şekli ile selam: "Essalâtü vesselâmü aleyke yâ Rasulallah"

Anlamı: "Salât ve selâm Sen’in üzerine olsun, Ey Allah’ın Rasûlü!"
Doğum günün kutlu olsun Efendim


Kandiller; 
ışıklarıyla sadece karanlık gecelerimizi değil, aynı zamanda manevî feyziyle de 
daralan gönüllerimizi aydınlatan, zihinlerimizi berraklaştıran gecelerdir.

Kandil Geceleri sayesinde; 
ruhumuzun öze dönüşüne,
Yüce Yaratanımıza yürekten yakarış ve yönelişimize dua ile bir fırsattır, 
Günahlarla kirlenmeye yüz tutmuş gönüllerimizi arındırmanın en güzel vaktidir, 
bu dünya; herşey geçici ....
kalıcı olanı fark etmenin zamanıdır bu mübare geceler, 
iyilikle, sevgiyle, duayla, sözümüzü-gönül dünyamızı temizlemenin fırsatıdır,
Geldiii kutlu zaman .

Selam ve dua ile ...




İBB. Sosyal Tesis Şefinden ENFES BALIK ÇORBASI Tarifi

Kremalı Mantarlı Balık çorbasını çok severim ...

Mevsiminde 19 çeşit balığı 

İstanbul Halkının sofralarına sunan tesislerimizide sık sık giderim

Yakınlık açısından Kasımpaşa ve Haliç Tesislerinin yeri bir başka. 

 

Tesis yönetimi, restoran, lezzet, ortamın güvenirliği her zaman bana sıcak geliyor.
Mutfağın amirali ise balık yemeklerinin efendisi Chef Saadettin Yıldırım. 
direk kendi ağzında o muhteşem tarifi de paylaşıyorum sizinle
E artık akşama balık çorbası yaparız :)
Hadi güvenle afiyet olsun. 

İstanbul halkından 10 puan alan Haliç Sosyal tesisleri sizi bekliyor.
 
  Malzemeler

1 adet fileto levrek balığı

1 adet havuç

1 adet orta boy patates

1 adet yeşil soğan

Yeterli miktarda dereotu

Yeterli miktarda maydanoz

50 gram mantar

1 tutam tuz

Yeterli miktarda limon suyu

100 gram margarin

Önce margarini eritin, küp küp doğranmış havuçları ekleyelim, 

kavurmya soğan ve mantarla devam edelim. 

Sonra kavrulan sebzelere patates ve su boşaltın. 

Minik doğranmış balıklar ile çorbayı pişmeye bırakın.  

Terbiye Sosunu un, yumurta sarısı ve sütle yapıp üzerine ilave ediyorum ben, 

çorbaya son olarak, tuz, maydanoz ve dereotunu koyalımunutmayın, 

afiyet şifa olsun

 





TARİHİ EMİNÖNÜ BALIKÇILARI - TURŞUCU - OSMANLI LOKMA TATLI Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ???


Yolumuzu İstanbulu'un Fatih'in merkezine çeviriyorum bugün....

"Evet zaman zaman bazı tatsız olaylar da oldu"

Ama Çok sevdiğim bir noktadan bahsetmek istiyorum size !

 

 “Balık-ekmek" bu bölgedeki kültürün bir parçası…

Her gidişimde de yemeden dönmem :)

 

 

“Tarihi yarımada ile ilgili 

İBB'nin bir düzenleme projesi kapsamında kaldırılmasından bahsediliyor, 

kabul de ediyorum hoş olmayan görüntülere de sahipler,

ama kaldırılmalarını da istemiyorum :(

 

 

Eminönü Meydanı ve balık ekmek tekneleri eski sinema filmlerinden tutun,

  turistlerin bile ziyaretlerinden fotoğraf karelerine kadar olmazsa olmazlarından.

Yolu Eminönü'ne düşen herkesin miğdesine hayır diyemeyip, uğradığı, 

sallanan teknelerde verilen ızgara balık, turşu eşliğinde, salaş taburelerde oturan onca çeşit insanın ortak noktası.

Neşeli Günler filminde Adile Naşit ve Münir Özkul'u anmak misali sirkeli mi limonlu mu turşu olsun artık bilemem :P

Boğaza Bosfor bosfor diye bağıran çığırtkanlarda orada,

5 dk. bir masanıza gelip mendil satmak isteyen çocuklarda :)

Otobüslerine koşanlarda,

Martılar da ... 




 1 Kasım itibariyle teknelerin kaldırılması için İBB ihtarname göndermişti.  
Balıkçılarda kararı yargıya götürmüşler ve Mahkeme durdurulmasına karar vermiş, 
acaba proje vs. planlanıp mı bu aşamaya geçilseydi?
150 kişinin çalışıyor olması da sıkıntı kaç eve ekmek giriyor ?
Kimseyi savunmuyorum ! 
Sadece yapılacak birşey için daha planlı mı hareket etsekte böyle tepkiler almasak.


Yine de; 

bu güzel mekanın havasını seviyorum,

buradan denizi izlemeyi seviyorum,

oğlumla Galata Köprüsünde balık tutanları ziyareti seviyorum,

Ağzımızın tadı kaçmasın istiyorum, 

güzel yönde onlarla değişimi ve yenilenmeyi istiyorum.

 

Sıcacık Lokma tadında,

Şehr-i İstanbul'um dan Sevgilerimle...




 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımiz kutlu olsun :::::


Eğilmez başımıza taç yaptık hürriyeti,
Zaferle kaIbimize yazdık Cumhuriyeti…


 96. yılında

29 Ekim Cumhuriyet Bayramımiz kutlu olsun.

Boğazda her sene yapıldığı gibi yine havai fişek gösterisi harikaydı. 



Prof Dr. Erkan TOPUZ - DOĞAL ÖZDEŞ AROMALAR Hakkında bir Döktürmüş !!!

HAYATIMIZLA OYNUYORLAR!

Baktım markette zencefilli gazoz da var, imal etmiş büyüklerimiz,sağ olsunlar.
İçinde zencefil var mı? Yok. Aroması da, rengi de yapay.
Ama kendisi doğala özdeş.

Bizim bir çiçekçi var,
serada karanfil ve gül yetiştiriyor.
Satmadan önce üstlerine koku sıkıyor.
Doğala özdeş gül!
Zavallı bülbül!

Kayseri'nin en ünlü mantıcısına götürdüler,
Kaşıkla diye bir yer.
'Yer' demek doğru değil, entegre tesis mübarek.
Bir kapıdan 80 kilo giren, diğer kapıdan 100 kilo çıkıyor.
"En iyi Kayseri mantısı burada"
Aldım iki kutu, eve getirdim koydum dondurucuya.
Bir ay sonra yemeğe kalktık, baktık mantı acılaşmış.
Niye ki? Et mi bozuldu?
Etin bozulması mümkün değil, çünkü et yerine soya kıyması kullanıyorlar, içinde et olan mantı neredeyse kalmadı.
Acılık içindeki azot gazından geliyor. Raf ömrü uzasın diye paketlenme aşamasında azotu basmışlar mantıya.
Doğala özdeş!

Bir bilgi daha:

O, mantının raf ömrü uzasın diye içine konan azot gazı zamanla gıda zehirlemesine yol açıyor. Bunların hepsi doğayla özdeş gazlar.
Onlara "gıda gazı" diyorlar.
Azot gazı da, oksijen de istenmeyen durumlarda inert atmosfer oluşturarak gıdaların kısa sürede bozulmasını önlüyor.
Mesela, taze etlere de oksijen gazı veriyorlar ki, hep taze, kıpkırmızıgörünsün raflarda.
Yasal bunlar, girin internete "gıda gazı" diye yazın, görün neleryediğinizi.
Markete üzüm gelmiş. Kırmızı, iri, dipdiri şeyler. Erik gibiler maşallah!
Nereden geliyor bunlar? Şili'den.
Şili mi?
Evet!
Kaç gündür buradalar?
3-5 gün oldu.
Düşünün, Şili'nin bir köyünde topluyorlar bunları. Uzun yolculuklar sonunda bizim kasabaya kadar geliyor.
Bir süre bizim manavda bekliyor.
Alıyorsun eve getiriyorsun, evde de3-5 gün daha, bana mısın demiyor. Hala kütür kütür.
İyi ama, nasıl?
Şahane şeyler var, adına ilaç diyorlar.
Üzümlere verilen bu ilaçlardan birinin etiketindeki faydaları sayalım mesela:
Dane büyüklüğünü arttırır,Dane ağrılığını arttırır,Dane şeklini daha düzgün olarak değiştirir,
Tam olgunlaşmadan daneye parlak sarı yeşil rengini verir,
Dayanıklı ve dirençli kabuk sayesinde hasat ve hasat sonrası olabilecek yaralanmalar en aza iner, hastalıklara direnç katar,
 Kullanım dozu yükseldiğinde sofralık üzümlerde hasadı geciktirir.
Raf ömrü uzar.
Nedir bu?
Sitokinin.
Büyüme hormonu.
Bakın şu şansa ki, sitokinin insanda da aynı işe yarıyor.
Sonra anneler şikayet ediyorlar "ee benim çocuk erken kıllanıyor!"
Bu dünya böyle hanım abla, sen üzümü alırken kıllanmazsan, çocuğun kıllanır.

Adana'da çiftçilerle çalışıyoruz.
Yaz güneşi altında soğutması olmayan tankerle süt topluyorlar mandıralara.
Şöföre soruyorum "Bozulmuyor mu bu sıcakta süt?"
"Abi, tankere iki bardak hidrojen peroksit döküyorum, akşama kadar bir şey olmuyor."
Hidrojen peroksit dediği şey kadınların saçlarının rengini açmak için kullandıkları bir kimyasal.
Çok kötü değil, sadece canlıları öldürüyor.
Süte koyunca bütün bakteriler ölüyor, geriye bozulacak bir şey de kalmıyor.
Doğala özdeş süt!



Bu anlattıklarımın hepsi yasal.

Temel problem şu ki: İnsan doğa ilişkisi değişti.

İnsan yeni bir doğa kurgusu yaptı, kendini doğanın dışına aldı, doğayı alınır-satılır mal yaptı, sentetikleştirdi ve tüketime sundu.
Hal böyle olunca, insan kendinin doğal bir varlık olduğunu unuttu.
(Beşer işte, unutacak elbet)
İnternetten pantalon, ayakkabı, peynir, arkadaş ve sevgili edinmeyi marifet bildi.
Optik kabloların sunduğu hayatı da hayat bildi.İnsan artık bu!
Doğala özdeş!

Prof Dr. Erkan Topuz


  BİLİYORMUSUNUZ ?

 

TÜRKİYE'DE hatta DÜNYA DA EN DEĞERLİ 

YETİŞTİRİLEBİLEN 

BAHARAT - MEYVE ve SEBZELERE SAHİBİZ ...

 

İBB. SOSYAL YARDIM PROJESİ - Kadın Koordinasyon Merkezi

Sana fazlalık olan belki bir başkasının ihtiyacı olabilir ...

Haydi; İhtiyacın yoksa paylaş 🤗

‪Kullanmadığınız ikinci el eşya, mobilya ve kıyafetlerinizi kapınızdan alıyor, 

sizler için ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz.

İSTANBUL ☎️ 444 0 093

 

ilk başta; 

benim kullanmadığım, beğenmediğim eskiler verilir mi gibi 

içinizden geçirmeyin !!! 

Günlük hayatta kullanım ömürlerini bitirmiş ev eşyalarının çeşitli yöntemlerle 
yeni ve farklı bir forma kavuşturularak yeniden kullanılabilir hale getirilmesine yönelik 
hazırlanan “Geri Dönüşüm Atölyesi” Mart 2008’de açıldı 
ve Kadın Koordinasyon Merkezi Eğitim ve İstihdam Atölyesi’nde bulunan sınıflarda gerçekleştirildi. 

Ekip oldukça büyük, terziler, mobilyacılar, kuru temizlemeciler, tasarımcılar ...

Bu video sadece sizlere bir örnek :

 

GEZİLESİ YERLER : Salda - Pamukkale - Çeşme - Alaçatı - Ilıca

Beyaz Bir Tura Katıldık YİNE :)

 

Türkiye'nin Maldivleri Salda’ya, oradan Pamukkale’nin güzelliklerine ...

ve oradan da Çeşme, Alaçatı, Ilıca'ya yolculuk zamanı !

 

Türkiye'nin 3. En derin gölü Salda.


SALDA; Turkuazmavi bir göl, bembeyaz kil yapısı kumlarıyla harika bir yer,

 

gece yolculuğuyla çıktık İSTANBUL'dan sabahın çok erken saatlerinde vardık, hava çok rüzgarlıydı şansımıza :(
Ama muhteşem bir deneyim çok güzeldi, 
Rehberimizin anlattığına göre  185 metreye varan derinliğe sahipmiş, kenarında yürüyüş yapmak bile çok farklıydı, 
balçık bir yapı olsada bu kilde yürümek bana öyle iyi geldi ki. 
Hatta cilt hastlaıklarına iyi geldiği için kum banyosu yapanlar çok oluyormuş.
Dünyada Mars özelliği gösteren yapısıylada dikkat çeken bir turizm noktası olmuş iki yerden biri, Yanlış bilmiyorsam magnezyum yüklü beyaz kayaların aynısı Mars’ta da vardır demişti.



Çok detaya girmek yerine, öz bilgiler verip bol resime yer vermek istiyorum,

gözünüz görünce canınız şöyle rahatlamak istesin...

 

Tarihi Hierapolis Antik Kentini ziyaret ettik sonrasında...

 

 (Nekropol, Antik çağda Cehennemin giriş kapısı olarak bilinen Plutonium yani Cin Aralığı’nı,
 Domitian Kapısı, Sütunlu Caddesi, Tiyatro, Karbondioksit Antik Havuz, Son çıkarılan kalıntılara ait Müze)
Biraz yürüyorsunuz ama o kadar güzel bir ülkede yaşıyoruz ki her adımınızda bir pencereye bakmak bambaşka ! 
Bu alanda Hristiyanların helenistik dönemde hac merkezlerinden biri olarak görülüyor. 
Artı antik havuza girmek isterseniz yanınıza mayo almayı not alın :)
 Ama
bana sorarsanız o pamukkale travertenleri gerçekten Rabbimin bizlere mucizesi ... 
2300 yıllık şifahane boşuna denmemiş hatta UNESCO Dünya Mirası listesinde de yer alıyor,
35 le 100 derece arasında çıkan kaynak termal sular zamanla çıktığı noktayı karsiyum karbonatla bembeyaza çevirmiş...
Gerçi bir dönem Kenan EVREN burada bir kaç alana asfalt döktürüp, kararttığı noktaları görünce kendileri için özel konaklama yapılmasını talep etmesine inanamadım,
90lı yılların sonunda yönetimin çabalarıyla buraya yapılan tesisler sökülmüş, ağaçlar dikilmiş, 
bence çok da iyi olmuş,
turizm açısından bu güzelliği kaybetmemize sebep olucaklarmış, hala bazı bölgelerde kararmalar görünüyor.
Unutmadan;
Antik Kent ve Pamukkale Travertenlere Giriş Ücreti 60 tl, 
Müze Kart 70 Tl. (Üstelik 1 sene boyunca tüm Türkiye'deki girişlerde kullanabiliyorsunuz)

 


Akşam konaklama için tercih edilen yer Vista Wellness Spa Hotel Pamukkale

nostalji bir otel, odaları temiz, özellikle havuz başında açık büfe yemekleri lezzetliydi, 
hatta çin, kore turistleri o kadar yoğun bir oteldi ki ben memnun kaldım.
tek sorun sinekler itiraf etmeliyim :( 
onlarla yemeğimi paylaşmak istemediğimi söylesem de onlarca belki yüzlerceydiler... 
Denizli aslında tekstili ve susmak bilmeyen hatta en sonunda bayılmasıyla ünlü HOROZ'uyla anılıyor ..


2 gün ne olur ki demeyin kendinize vakit ayırmak isteyin yeter ki, 
SALDA, PAMUKKALE TRAVERTENLERİ ve OTELDEKİ KAPLICA BANYOSUNDAN sonra 
bol sulardan sonra vücudunuz öyle dinlenmiş uyanıyorsunuz ki.

Programımızın 2. Gününde Kore'li dostlarla kahvaltının ardında 

Rotamız Çeşme, Alaçatı, Ilıca Plajı ...

 

Hazır Müzekartınız varken, Çeşme Kalesi’ni panoramik görüntüsünü görmeden dönmeyin, 
Çeşme Limanı ve arnavut kaldırımlı nostaljik taş rum evleriyle sokakları da oldukça ünlüdür, 
Yazın son demlerinde Bol bol fotoğraf çekebileceğimiz bir geziydi bizim için.
Hadi bir Türk Kahvesi içelim denize doğru.


 




Otobüslede olsa biz sıkıntı çekmedik,
oğluşum bile yanımızdaydı:)
Zeytin bahçeleriyle dolu yollardan, tabi zeytinyağlı yemeklerinden, ılıca daki içi görünen o misgibi plajından, 
begonvilleriyle süslü sokaklarından, çeşitli kafeleriyle, rengarenk tatlı butik otelleriyle Alaçatı vs. bize iyi geldi,
Eylül sonu olsa bile hala oralar sıcak gidin derim :)

Aaa önemli not:
Sakız ağaçları bölgede çok fazla, e doğal olarak sakızlı dondurması çok meşhur...

 

Aklıma gelenler şimdilik bu kadar,

siz daha güzel anılar bırakın kendinize,

Bu hayat hepimize sunulmuş en güzel Hediye,

Sevgilerimle