Translate

30 Ocak 2013 Çarşamba

Osmanlı Ev Dekorasyonu - Serdar Gülgün Tasarım - OnaltıDokuz

Tarihe değer verenler için, farklı bir dünyayı evinizin huzurunda yaşamak için Osmanlı motifleri ile tasarlanan örnek daireyi size göstermeden edemedim. 

Onaltıdokuz duymuşsunuzdur belki; projenin sadece manzara ve kalitesiyle değil, örnek dairesiyle de farklılığı yüzümde tebessüm yarattı; Osmanlı Sanatı Uzmanı ve Tasarımcı Serdar Gülgün tarafından yapılan daireyi ben beğendim, karşımda da deniz uçsuz bucaksız e SULTAN ben olmayında kim olsun???


 Dairede bulunan ve Osmanlı'da meclis odasi diye tabir edilen sedirli odada, yemek sonrası manzaraya karşı kahve, lokum ve akide şekeri ikram ediliyor.



 
Evin kalbi mavi ve beyaz
Daireye girildiğinde Yeşilyurt'tan başlayıp Üsküdar'a kadar uzanan tüm Marmara Denizi'nin maviliği hissediliyor. 
Marmara Denizi ve İstanbul Boğazı'ndan yansıyan mavi ve beyaz renkler, evin kalbi olan yemek odasında kullanılıyor. Bu renklerin seçiminde duvarda kullanılan İznik Panoları çıkış noktası olurken, konsept kapsamında tam simetrik olarak yerleştirilen, tuval üzerine İznik desenli panolar, dışarıdaki deniz manzarasıyla uyumlu bir şekilde konumlandırılıyor.



 Tasarım evin hakim olduğu deniz manzarasına uygun çizgiler ve renk tonlarına uygun bir şekilde gerçekleştirilmiş. Güzel bir sır verelim; Astay Gayrimenkul, Ramazan sonrası bu dairede Ortadoğulu özel müşterilerini ağırlayacakmış.

Birde; yıllardır rengin dekorasyonda kullanımlarıyla öncülük eden ve sunmuş olduğu koleksiyonlarla da hayatımıza renk katan Marshall Boya ve 
 Osmanlı sanatı uzmanı Serdar Gülgün’den yepyeni bir kolekisyon hazırlamış, artık sizde dekorasyonunuzda farklılık katabilirsiniz.…
Sevgilerimle...




2 yorum:

  1. Ne kadar güzel seyretmeye doyamadim , payalsiminiz icin cok tesekkurler harikasiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) tebessümünü hisseder gibi oldum; hatta hayal ettiğin bir evde oturman dileğiyle....

      Sil

Benzer Yazılarım

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

...♥ Zeynep'le Güne Merhaba ♥...

'Ve sen yine denendiginde
ve yine kalbin daraldiginda
ve yine bütün kapilar yüzüne kapandiginda
ve yine ne yapman gerektigini bilemediginde
Uzun uzun düsünve hatirla Yaradanini!
Allah kuluna kâfi degil mi?
(Zümer/36)

Konumuz Ne olsun :)