Kremalı Mantarlı Balık çorbasını çok severim ...
Mevsiminde 19 çeşit balığı
İstanbul Halkının sofralarına sunan tesislerimizide sık sık giderim
Yakınlık açısından Kasımpaşa ve Haliç Tesislerinin yeri bir başka.
1 adet fileto levrek balığı
1 adet havuç
1 adet orta boy patates
1 adet yeşil soğan
Yeterli miktarda dereotu
Yeterli miktarda maydanoz
50 gram mantar
1 tutam tuz
Yeterli miktarda limon suyu
100 gram margarin
Önce margarini eritin, küp küp doğranmış havuçları ekleyelim,
kavurmya soğan ve mantarla devam edelim.
Sonra kavrulan sebzelere patates ve su boşaltın.
Minik doğranmış balıklar ile çorbayı pişmeye bırakın.
Terbiye Sosunu un, yumurta sarısı ve sütle yapıp üzerine ilave ediyorum ben,
çorbaya son olarak, tuz, maydanoz ve dereotunu koyalımunutmayın,
afiyet şifa olsun
Tarif yok ama yazarsaniz sevinirim
YanıtlaSilVideom silinmiş, youtube bilemedim neden kaldırmış:( hemen tarifi yazıyorum
Sil