Sünnete vesile olalım....
*Resullah Efendimiz keşkek yemeğini severdi.
Herise, yani keşkek pişirmesini, Peygamber Efendimize, Cebrail aleyhisselam öğretti.
Herise, insanı çok kuvvetlendirir.
Bütün Peygamberler arpa ekmeyi yemiştir.
KeşKeK Tarifi...
Malzemeler
Yarım kilogram yarma
1 adet soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
Yarım çorba kaşığı toz kırmızıbiber
1 tane koyun gerdanı
Tuz
Keşkek Tarifi
Buğdayları güzelce ayıklayınız, çeşme altında bolca yıkayınız.
Çıkan su berraklaşana kadar yıkamaya devam ediniz. Genişçe bir tencereye koyunuz. Parçalanmış etleri ve de kabukları soyulan soğanı da ekleyiniz. Üzerlerini kaplayacak kadar su ekleyiniz. Etler ile buğdaylar pelte gibi yumuşayana kadar kaynatınız. Suyunu çekerse kaynar su ekleyiniz.
Et ile buğday yumuşadığında etleri kemikten ayırıp tiftiniz. Yeniden tencereye koyup kaşığınızın tersi ile ya da varsa tokmak yardımıyla vura, vura karıştırmaya devam ediniz. Malzemeler bulamaç şeklini alana kadar pişiriniz.
Pişince keşkeği servis edeceğiniz tabağa alınız. Tereyağını kızdırınız ve içerisine kırmızıbiberi ekleyiniz.
Tabaktaki keşkeğin üzerinde gezdiriniz. Sıcak olarak servis edilirse daha lezzetli olmaktadır. Afiyet olsun.
Rengarenk Burası... Biraz MODA; biraz DEKORASYON, biraz BEBEK, biraz TATLI, biraz da ACI ve hatta belki KIZIL belki biraz da MAVİ; BİRAZ ONDAN BİRAZ BUNDAN ... Azıcık pembe tadında çilekli ... Hayattan güne dair ne varsa ortaya karışık:)
Bu Blogda Ara
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
HARRY POTTER Wizard's Coffee House İstanbul - YENİ AÇILDIIII
Bazen bu geziler çocuklar için diyoruzz, bazen de tüm harry potter sevenleri için... Wizzard Cafe House Çocuklar ve tüm Harry sevenleri...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder