Bu Blogda Ara

18 Aralık 2012 Salı

FIRINDA BALIK BUĞULAMA :) canınız çekmez umarım ....

Biz bu ikiliyi seviyoruz

Balık ve Yeşillik... 

Her mevsimin sofrada kraldırlar:) 

Her daim sağlık için şart....

Hem misafir için, hemde şöyle dışarda takıldıysam akşam yemeğine çabuk yemektir beyaz et...




MALZEMELER 
Tercihinize göre levrek, çupra, somon, çinekop (4 kişilik)
4 defne yaprağı
4-5 dal maydanoz
1 yemek kaşığı tereyağı 
1 tatlı kaşığı tuz 
1 kuru soğan 
2 diş sarımsak
1 limon 
Kaşar peynir

YAPILIŞI 
 1. Balıkları yıkayıp temizleyin.
 2. Balıkların her tarafını taze çekilmiş karabiber, tuz ve zeytinyağı karışımı ile iyice ovalayın.İçlerine de bir miktar karabiber, tuz serpiştirin, defne yapraklarını ve maydonozları yerleştirin.
 3. Halka şeklinde dilimlenmiş soğanları zemine serin.
 4. Balıkları dizdikten sonra ince dilimler halinde tereyapı koyun,
 5. Limonun yarısını dilimleyerek koyduktan sonra yarısının suyunu direk üzerine dökün, yarım çay bardağı kadar da su ilave edin, iyice buğulama olsun derseniz suyu biraz daha arttırın...
 6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında yaklaşık 30 dakika kadar, balıklar hafifçe kızarana kadar pişirin.
 7. Pişen balıkları fırından çıkmasına yakın rendelenmiş kaşar peynirini ilave edebilirsiniz....
 8. Yeşil kıvırcık, roka ve tere eşliğinde servis yapın...
Afiyet olsun..



3 yorum:

  1. aaaa zeynepcim çok hoş görünüyor bizede gönder bekliyoruz..

    YanıtlaSil
  2. zeynebim harika bir dizayn nafis görünüyor..biz de haftada bir gün balık günü olur bir böyle denicem..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşk.ederim cnm.
      bazen yaptıgın şeyden se sunum daha çok önemli oluyor...
      öpüyorum sevgiler...
      afiyet bal şeker olsunnn

      Sil

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE - Ağızda dağılan hep çok sevilen o lezzet

  Merhaba dostlar. Çok sık yaptığım gösterişli bir kurabiye tarifim ile yeniden geldim. Yoğun tadıyla ağızda dağılan, tam 5 çayı misafir s...

Arşiv


Binlerce Kere Tıklanıyoruz; Çok Teşekkür Ederim . . . MİLLLYON KERE MaşaALLAH...