Kalsiyum, c vitamin, beslenme, proteinler bu ara kış, bünyeyi güçlendirmek için çokça araştırıyorum belkide kuzumun beslenmesine biraz fazla özeniyorum diyelim, Unutmadan; Bu bir reklam yazısı değil, değerlendirmedir...
Çocukların günlük kalsiyum ihtiyacının da sadece üç parmak peynir yedirilerek sağlanabileceğini öğrendim ki kendimiz için bile buna önem vermeliyiz.
Muratbey'in
Naturena Ürün Grubu'nda yer alan parmak peynirlerin özellikle çocuklar
düşünülerek üretildiğini söylüyorlar, ki kaşar peyniri konusunda oldukça lezzetli oldugunu belirtmeliyim.
"Çocuklar parmak peyniri yerken hem
eğleniyor hem de kalsiyum depoluyorlar" diyor bloggerlar, Parmak peynirin özel
sosis şekli ve farklı lezzetleri ile bence annelere de çocukların
hoşuna gidecek eğlenceli menüler oluşturması için avantaj olacaktır...
Afiyet olsun diyorum...
Malzemeler:
- 1 hamburger ekmeği
- Küçük bir kalıp “Muratbey Sürmeli Peynir”
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır tanesi
- Süslemek için “Muratbey Naturena Peresta Parmak Peynir”
Hazırlanışı:
Hamburger ekmeği ortadan ikiye kesilir,
ekmeğin yarısından çiçek kalıpla kalıp çıkarılır ve çıkarılan çiçeğe
aynı şekilde Sürmeli peynir sürülür. Üzerine mısır taneleri dizilir,
süslemek için Muratbey Naturena Peresta Parmak peynirlerden yüzük
yapabilirsiniz…
PEYNİRLİ YUMURTA VE KALP PEYNİRLER
Malzemeler:
- 1 adet hamburger ekmeği
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kalp peynir için; 2 adet “Muratbey Naturena Fessita Parmak (Fesleğenli-Çörekotlu)” ve 1 adet küçük sosis
- “Muratbey Naturena Herban peynir” ve “Muratbey dil peyniri
Yapılışı:
Hamburger ekmeği ikiye bölünür. Tam
ortalarından bardakla veya şekilli kalıpla parça çıkarılır (bu parçalar
kanepe yapımında kullanılabilir). Yapışmaz bir tavaya içi boş ekmek
konur ve içine yağ dökülür. Normal ateşte yağın ısınmasına gerek
kalmadan yumurta kırılır, üzerine tuz serpilir. Muratbey dil peyniri ve
Herban peynirinden küçük doğranmış peynirler serpiştirilir. Arzuya göre
sosis dilimleri konur ve yumurtanın pişmesini istediğiniz kadar pişirip
servis edebilirsiniz. Kalp peynirler için Muratbey Naturena Parmak
peynir tam ortasından verev bir şekilde kesilir. Kesilen iki parça
çevirdiğinizde kalp şeklini alacaktır. Kürdanla birleştirerek süsleme
amaçlı kullanabilirsiniz. Sosiste aynı şekilde verev kesilerek kalp
şekli verilir.
PEYNİRLİ EKMEK DOLMASI
Malzemeler:
- Hamburger ekmeği (kişi sayısına göre)
- “Muratbey Naturena Sudo Parmak (Sucuklu-Domatesli)” ve diğer “Naturena” çeşitleri
- İsteğe göre maydanoz, yeşil soğan
- “ Muratbey Tereyağı “
Yapılışı:
Hamburger ekmeğinin üzeri küçük karelere
kesilir. Kare aralarına küçük kesilmiş tereyağı ve peynirler
sıkıştırılır. Üstüne doğranmış maydanoz veya yeşil soğan serpilir.
Önceden ayarlanmış 180 dereceli fırında Muratbey Naturena’lar eriyene
kadar pişirilir.
PİLELİ PEYNİRLİ KREPLER
Malzemeler:
- 1 adet büyük yumurta
- 1 küçük çay bardağı süt
- 4-5 yemek kaşığı un
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz (isteğe göre)
- 1 çay kaşığı salça (isteğe göre)
- “Muratbey Sürmeli Peynir”
- “Muratbey Burgu Peyniri”
- Maydanoz
- Kırmızı biber (kapya biber)
Yapılışı:
Yumurta, un, süt, tuz ve zeytinyağı
çırpıcı ile çırpılır. Tava ilk krep için çok az yağlanır. Diğerleri için
yağlanma istemez. 1 yemek kaşığı krep ısıtılmış tavaya dökülür. Kaşığın
sırtı ile dağıtılır ve bir avuç içi kadar büyütülür. Arkalı önlü
pişirilir. İsteğe göre krep hamurunun bir kısmına salça ilave edilir ve
bu şekilde de pişirilir. Bir kapta peynirler karıştırılır. Maydanoz ve
kapya biberde küçük küçük doğranır. Pişen kreplerin tam ortasına, bir
tatlı kaşığı kadar peynirli harç konur. Krep karşılıklı birleştirilir ve
kürdan ile krepin bir ucundan başlayarak zig zag dikilir.
PEYNİRDEN CADI SÜPÜRGESİ
Malzemeler:
- “Muratbey Burgu Peyniri”
- İstediğiniz kadar çubuk kraker
- Bağlamak için maydanoz dalı
Yapılışı:
Öncelikle maydanozlar az su ile 5 dk.
haşlanır ve dalları yumuşatılır. Muratbey Burgu Peyniri 2-3 cm
uzunluğunda kesilir. Üç parça peynir bir araya getirilerek, tam
ortalarına çubuk kraker yerleştirilir ve maydanoz sapı ile bağlanır.
Burgu peyniri kıvrımlarından açılır, saçaklı bir görünüm verilir.
Malzemeler:
- “Muratbey Burgu Peynir”
- “Muratbey Naturena Fesa Parmak (Fesleğenli)”
- Küçük bir domates
- Bir adet siyah zeytin
Yapılışı:
Lolipop yapmak için Muratbey Burgu
Peyniri kendi etrafında sarılır ve kürdanla sabitlenir. Kelebek için
Muratbey Naturena Parmak Peynir enine ikiye kesilir. Yarım peynir tabağa
yerleştirilir. Domates tam ortadan ikiye kesilir ve kürdan yardımı ile
peynire kanat yaparak sabitlenir. Siyah zeytinin çekirdeği çıkarılır.
Yarısından kelebeğe baş yapılır. Maydanoz sapından anten yapılır.
Tarifleri için Saliha Duru’ya teşekkür ederi…
Peynirsiz bir hayat düşünemiyorum, benim için peynir aşkı başkadır.
YanıtlaSilBurgu peyniri lolipop şeklinde sunmak süper bir fikir:) cadı süpürgelerini de çok beğendim:)
bende aynı düşünüyorum.peynir olsun yeter derim canım.ellerine sağlık.sunumlar harika.sevgiler.
YanıtlaSilGüzel sunum. Yeni keşfettim blogunuzu listeme ekledim.
YanıtlaSil