Bu Blogda Ara

9 Ocak 2020 Perşembe

Patatesli Açma – Puf Puf Yumuşacık Anne Tarifi

Oğlumun okula yanına koymak için genelde akşam yapıyor annem :)Tadı kıvamı muhteşemdir...
Gün ışığı olmadığından, akşamları çektiğim resimlerim biraz koyu oluyor :(

 

Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sade soda (soğuk olmasın oda sıcaklığında)
  • 1 paket yaş pakmaya
  • 1 yumurta ( beyazı içine sarısını üzerine kullanıyoruz)
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 4 tatlı kaşığı toz şeker
  • 4 – 5 bardak un (yumuşak bir hamur olucak doğaçlama katıyorum açıkçası ölçüm biraz el kararı)
İç harcı için :
  • 3-4 Adet büyük haşlanmış patates
  • Maydanoz

Üzeri için : Çörekotu, susam







Hazırlanışı

  1. Pakmayayı, şeker ve süt ile karıştırıp 5 dakika bekletiyoruz.
  2. Maya biraz kabardıktan sonra maden suyu ve sıvı yağ ile karıştırıyoruz.
  3. Sonra içine yumurta beyazı, tuz ilave ediyoruz.
  4. Yumuşak bir hamur kıvamı istiyorum hanımlar, azar azar unu ilave edip yoğurun hamurunuzu şimdi.
  5. Hamurun üzerini bir bezle kapatıp 1-2 saat kadar mayalanmaya bırakıyoruz. (püf noktası !)
  6. Önceden haşladığımız patatesleri hazırlayalım bu sırada, soyup, ezip, içine maydanozu kıyın, 2 kaşık sıvı yağ ekleyelim.
  7. Mayalanan hamurumuzu hazırlayalım şimdi: mandalina büyüklüğünde koparıp tezgahta düzleştiriyoruz. içine bıçakla çizgiler kesince dışarıya fırlıyor iç harcı görüntü açısından bu şekli tercih ediyorum, sonra rulo sarıp düğüm atar gibi simit şekli veriyoruz.
  8. Yağlı kağıt üzerine dizerek, üzerini susam ve çörek otuyla süsleyebilirsiniz. Artık önceden ısıtılmış 160-170 derece fırınımıza atabiliriz.
  9. Yıllardır Yiyen herkes çok seviyor, afiyet bal şeker olsun.   




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

TAHİNLİ CEVİZLİ KURABİYE - Ağızda dağılan hep çok sevilen o lezzet

  Merhaba dostlar. Çok sık yaptığım gösterişli bir kurabiye tarifim ile yeniden geldim. Yoğun tadıyla ağızda dağılan, tam 5 çayı misafir s...

Arşiv


Binlerce Kere Tıklanıyoruz; Çok Teşekkür Ederim . . . MİLLLYON KERE MaşaALLAH...