Malzemeler
Taban:
- 2 paket yulaflı burçak bisküvi
- 100 gram erimiş tereyağ
- 2-3 yemek kaşığı süt
Ara krema:
- 1 poşet dr. oetker cheesecake yap
- 2,5 su bardağı soğuk süt
- 300 gram labne peynir
Çilek jöle için:
- 1 paket dr. oetker çilekli sos
- 2 su bardağı su
Süsleme için;
- 400-500 gram çilek
- Tercihen bitter damla çikolata
- Biz çileği çok severiz. Önce bisküvileri mutfak robotu ile öğütelim.
- İçine tereyağı eriterek 3 yemek kaşığı süt karışımını katıp yoğuralım.
- İyice karıştırın en son olarak tahta kaşıkla bastırarak kelepçeli kalıp içinde tatlımızın zeminini oluşturalım.
- Şimdi sıra kremayı hazırlamakta,. Sütü ve cheesecake hazır karışımı ile miksele iyice çırpın.
- Üzerine labneyi ekleyin ve düşük devirde 1 dakika daha çırpın.
- Ben ahşap büyük kaşıkla karıştırarak daha rahat yapıyorum.
- Önceden hazırlanan bisküvi tabanın üzerine yayalım.
- Şimdi çilek sosu pişirelim, soğurken sık karıştırın.
- Bu sırada çilekleri yıkayıp temizleyin ve istediğiniz gibi en üst kat olarak süsleyin.
- Ve soğumuş çilek sosu üzerine dökün. Lezzeti şahane ve çok hafiftir.
2-3 saat buzdolabında beklesin öyle servis yapın ve mümkünse kelepçeli kalıp kullanarak yapın 💐🧿.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder